Duhovnost

USREĆITI BOGA

Jedina briga koju ima vjernik Tko od nas nema nikakvih briga osim te?

Vjernik ima samo jednu brigu

Foto: fizkes, Shutterstock

 

Vjernik ima samo jednu brigu – brigu za svoj odnos s Bogom. Vjernici nemaju drugih briga, jer vjeruju da se Bog brine za njih (usp. Mt 6, 36). Tko od nas nema nikakvih briga osim te? Ako vjerujemo da je Bog svemoguć, onda ne bismo trebali imati nikakve brige koje nas tište:

„Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu.“ (Fil 4, 6)

Ako nas ipak ugnjetavaju neke strašne brige, to znači da još uvijek nismo povjerovali do kraja

Ako nas ipak ugnjetavaju neke strašne brige, to znači da još uvijek nismo povjerovali do kraja, znači da ne vjerujemo Bogu da on može to sve riješiti svojom svemogućnošću. Drugačije govoreći, NE VJERUJEMO DA JE ON BOG I OTAC. Mnogi bi se sada mogli osjećati uvrijeđeno, jer iznenada saznaju da ipak ne vjeruju Bogu dokraja. Lakše je nazvati istinu laži negoli priznati da moja uvjerenja nisu istinita. To se događa svugdje, nažalost, svi smo takvi.

Iz knjige „Usrećiti Boga“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh