Foto i video

DIVOVSKA AVANTURA

IZVRSTAN CRTIĆ David, Božji odabranik Kreni i ti, poput Davida, u bitku protiv svog Golijata

Foto: Screenshot

 

Za vrijeme audicije za školski bend, Luku Kvantuma hvata velika trema i ne uspijeva odsvirati gitaru pred velikom publikom. Luka, Ela i Gizmo postaju prijatelji s Davidom koji nosi kruh svojoj braći koja se bore protiv Filistejaca. Tek kada se David suoči s divovskim Golijatom, Luka pronađe hrabrosti da se suoči sa svojim vlastitim divovima.

Filistejci su ismijavali Boga i njegov narod, Izraelce. Ali Izraelci se nisu suprotstavili Filistejcima sve dok nije došao David, dječak, koji nije bio dovoljno odrastao za bitku. Zašto je David krenuo u borbu protiv Golijata? Zato što je čuo sve njegove uvrede, i to ga je razljutilo.

Osjećaj ljutnje nije grešan, onda kada se ljutimo zbog pravednosti. Ako nas ljutnja potiče na molitvu, na borbu protiv zla, tada je ta ljutnja pravedna.

David je bio pravedan i želio je u borbu protiv Golijata zbog svog naroda. I Bog je nagradio njegovu vjeru!

 

Imamo li i mi Golijata u našem životu? Jesmo li spremni, poput Davida, predati sve i s Bogom krenuti u bitku protiv našeg Filistejaca?

Sjeti se da ni jedno zlo ne može stajati pred Bogom! Baš svaki „Golijat“ će pasti!

Ne znate kako bi djetetu približili Riječ Božju?

Preporučamo vam predivno ilustriranu knjigu „Biblijske priče za djecu i mlade. Isus ti govori…”, autorice Sarah Young.

Svakom djetetu pomoći će upoznati Božju Riječ i uživati u Isusovoj prisutnosti. Biblijski događaji ispričani tako da će ih svako dijete čitati s oduševljenjem!

Više o knjizi možete pročitati ovdje, a kupiti ju možete ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh