Foto i video

DIVOVSKA AVANTURA

IZVRSTAN CRTIĆ David, Božji odabranik Kreni i ti, poput Davida, u bitku protiv svog Golijata

Foto: Screenshot


 

Za vrijeme audicije za školski bend, Luku Kvantuma hvata velika trema i ne uspijeva odsvirati gitaru pred velikom publikom. Luka, Ela i Gizmo postaju prijatelji s Davidom koji nosi kruh svojoj braći koja se bore protiv Filistejaca. Tek kada se David suoči s divovskim Golijatom, Luka pronađe hrabrosti da se suoči sa svojim vlastitim divovima.

Filistejci su ismijavali Boga i njegov narod, Izraelce. Ali Izraelci se nisu suprotstavili Filistejcima sve dok nije došao David, dječak, koji nije bio dovoljno odrastao za bitku. Zašto je David krenuo u borbu protiv Golijata? Zato što je čuo sve njegove uvrede, i to ga je razljutilo.

Osjećaj ljutnje nije grešan, onda kada se ljutimo zbog pravednosti. Ako nas ljutnja potiče na molitvu, na borbu protiv zla, tada je ta ljutnja pravedna.

David je bio pravedan i želio je u borbu protiv Golijata zbog svog naroda. I Bog je nagradio njegovu vjeru!

 

Imamo li i mi Golijata u našem životu? Jesmo li spremni, poput Davida, predati sve i s Bogom krenuti u bitku protiv našeg Filistejaca?

Sjeti se da ni jedno zlo ne može stajati pred Bogom! Baš svaki „Golijat“ će pasti!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh