Duhovnost

BITI POPUT KRISTA

Izmolite molitvu za zaštitu od neprijatelja Ne može nas neprijatelj povrijediti koliko mi možemo se osmjehnuti na sve i pomoliti se i za njega i za nas, to naša prava snaga

Molitva za zaštitu od neprijatelja

Foto: everst, Shutterstock

 

Tko je naš stvarni neprijatelj?

O njemu ne govorimo često, ali on postoji. Živimo u vremenima u kojima je riječ „demonski“ gotovo potpuno izostavljena iz vokabulara prosječnog vjernika. Zlo u svijetu pripisujemo padu morala, eksplicitnoj glazbi i neprimjerenom televizijskom programu. Zaboravljamo da nas Sveto pismo podsjeća na našeg stvarnog neprijatelja. „Otrijeznite se! Bdijte! Protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre.“ (Pt 5, 8)

Nismo samo obaviješteni o njegovom postojanju, nego i upoznati s njegovim ponašanjem: „Od samog početka on je prionuo usmrćivanju čovjekovom; on se nikad nije držao u istini, jer nema istine u njemu. Kad propovijeda laž, on ju crpi svom vlastitom imutku, jer on je lažljivac i otac laži.“ (Iv 8, 44)

Način na koji nas napada

Mnogima od nas lakše je priznati postojanje sveznajućeg Boga bez priznavanja dijaboličnog neprijatelja. Sotonsko prisustvo često je iskrivljeno holivudskom interpretacijom. Zamišljamo ga ili kao čovjeka u crvenom kostimu s rogovima, smještenog na ramenu neodlučnog glumca, ili kao inteligentnog superheroja u talijanskom odijelu. Oba su prikaza netočna jer nas obmanjuju da pomislimo kako je Lucifer predvidljiv, simpatičan, ne tako loš.

Božja riječ podsjeća nas da smo u duhovnoj bitci. „Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima.“ (Ef 6, 12) Lucifer je opisan kao varalica, lovac i ubojica, čija je jedina svrha uništiti svoj plijen – nas. On neće prezati ni pred čim da ispuni svoj zadatak. (…)

Pruži li mu se prilika, utjecat će na svako razdoblje našeg života: onu traumu iz djetinjstva, loše navike, opasna iskušenja, pretjerano mršavljenje ili debljanje, poslove, djecu, brak (…).

Jasno vidimo neprijatelja

Molitva za naše neprijatelje zapravo bi trebala biti molitva za nas, kako bi jasno vidjeli tko nam je neprijatelj. To ne znači da trebamo u potpunosti odbaciti postupke onih oko nas, nego da trebamo uzeti u obzir da je njihovo ponašanje pod utjecajem našeg strašnog neprijatelja. Stoga nam ovo pomaže da se borimo na učinkovit način: na koljenima.

Molitva za zaštitu od neprijatelja

Bože,

Pomozi mi da prihvatim i prepoznam Sotonu kao svog pravog neprijatelja, a ne one oko sebe. Kad osjetim da mi je nanesena nepravda, pomozi mi da se odreknem svog prava da krivim druge osobe za nepravdu koju su mi nanijele. Gospode, daj da se sjetim tvojih riječi iz Psalma (135,14) da ćeš me ti osvetiti. Premda dolazim u napast da vratim zlu zlim, molim te pomozi mi da odabirem voditi bitke na koljenima, vjerujući da moje nedaće nemaju veze s drugim ljudskim bićem, nego s đavlom i sa mnom osobno. Daj da budem poput Krista i pomozi mi da postanem osoba koja prihvaća Duha Svetog. Molim te da postanem mudra, zrela i zdravog uma.

U ime Isusa.

 

Amen.

Izvor: iBelieve.com

Prevela Vedrana Prka, odabrala A. P.

Preporučujemo da posjetite webshop naše Biblioteke Figulus i odaberete korisne naslove na temu „Meditacije i molitve” ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Najčitanije

Na vrh