Razmišljamo o evanđelju

ŠTO TRAŽIŠ OD ISUSA

Ivane, zašto više ne ideš u crkvu? Koliko kršćana se osjeća razočarano pa čak i prevareno od Isusa!

Foto: Pixabay

 

Učenici iz Emausa, vraćajući se kući nakon Isusove smrti, raspravljali su među sobom o onome što se dogodilo u Jeruzalemu prethodnih dana. Bili su razočarani. Bili su slijedili Isusa vjerujući da će on osloboditi Izrael od rimske vlasti. Ali njihova nada je nestala s Isusovom nečasnom smrću na križu.
Koliko kršćana se osjeća razočarano pa čak i prevareno od Isusa! „Ivane, zašto više ne ideš u crkvu” pitam ga. Odgovor: „Isus me razočarao. Nije spasio moju ženu od raka!”
„Marija, zašto te više ne viđam u crkvi?” pitam. A ona će: „Tražila sam milost da imam dijete, ali Isus me nije uslišio.”
„Frane, zašto si ljut na Boga?” pitam. A on će: „Jer sam izgubio radno mjesto.”
„Lovrana, zašto dolaziš u crkvu moliti?” pitam. „Dolazim kako bi Gospodin doveo jednog zaručnika mojoj kćeri!”

Ako slijediš Isusa kako bi ti bilo ugodno, On će te razočarati

Što kažeš o Isusu? Isus nije Bog koji je umro i uskrsnuo kako bi riješio tvoje materijalne probleme i ostvario tvoje ljudske planove, niti kako bi te skinuo s križa.
Ako slijediš Isusa kako bi ti bilo ugodno, On će te razočarati. Kao i učenici iz Emausa, i ti ćeš reći: „Mislili smo da je On taj koji će osloboditi Izrael!”
Čitava Biblija nas naučava da je Isus Spasitelj. Nažalost, mnogi čitatelji Biblije su još uvijek bezumni. Ono što razumiju od Riječi Božje jest da će onaj koji prihvati Isusa živjeti bez problema koji stvaraju bol i trpljenje.

Što tražiš od Isusa?

Isus je umro i uskrsnuo kako bi nas izmirio s Ocem nebeskim, te kako bi nam darovao Duha Svetoga, kako bismo mogli postati slika i prilika Božja. Bog je ljubav.
Danas katolici najviše idu na „Misu ozdravljenja” jer je ne slave kako bi ozdravili u duši, već samo u tijelu, ne shvaćajući da je grijeh najteža bolest koju nam samo Isus može oduzeti.
Što kažeš o Isusu? Što tražiš od Isusa?

ALELUJA. ALELUJA.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh