Svjedočanstva

PASTIRI I ANĐELI IZ FATIME

Isusovo i Marijino Srce čuju što moleći tražite Ta je molitva poznata pod nazivom Molitva anđela i taj je kratki zaziv postao veoma popularan u Crkvi

Foto: Mateus Campos Felipe, Unsplash

Foto: Mateus Campos Felipe, Unsplash

(…)

Dok su se igrala, odjednom je zapuhao „dosta jak vjetar”, koji je njihao grane drveća. Oluja usred lijepog vremena bio je dovoljan razlog da napuste igru kamenčićima.

„Tad smo iznad maslina vidjeli isti onaj lik o kojem sam već govorila. Približavao nam se. Jacinta i Franjo ga nikada prije nisu vidjeli, a ja im nisam o tome pričala. Kako nam je bio sve bliže, mogli smo uočiti sve više pojedinosti na njemu. Izgledao je poput četrnaestogodišnjaka ili petnaestogodišnjaka, bio je bjelji od snijega, a sunce ga je činilo prozirnim kao da je od kristala, i bio je veoma lijep.

„Bože moj, ja vjerujem u te, ja ti se klanjam, ja se ufam u te i ja te ljubim. Molim te oproštenje za sve koji ne vjeruju u te, koji ti se ne klanjaju, koji se ne ufaju u te i koji te ne ljube.’“

 Molite sa mnom

Bili smo začuđeni i zadivljeni. Nismo izgovorili ni riječi. Kad se dovoljno približio, anđeo nam je rekao: ‘Ne bojte se! Ja sam anđeo mira. Molite sa mnom!’ Kleknuo je i položio čelo na zemlju. Potaknuti natprirodnim poticajem u nama, učinili smo isto što i on, ponavljajući riječi koje je izgovarao: ‘Bože moj, ja vjerujem u te, ja ti se klanjam, ja se ufam u te i ja te ljubim. Molim te oproštenje za sve koji ne vjeruju u te, koji ti se ne klanjaju, koji se ne ufaju u te i koji te ne ljube.’“

Molitva anđela

Ta je molitva poznata pod nazivom Molitva anđela i taj je kratki zaziv postao veoma popularan u Crkvi.

Nakon što je triput ponovio molitvu, ustao je i rekao: „Ovako molite. Isusovo i Marijino Srce čuju ono što moleći tražite“, a zatim je nestao. Franjo je vidio anđela, kao što su ga vidjele i njegova sestra i rođakinja, ali nije čuo nijedne njegove riječi kao što neće čuti ni Gospine.

„On bijaše svjetlo”

Djevojčice će mu uvijek morati prenijeti ono što su čule. Djeca su, preplavljena tom nadnaravnom prisutnošću i zagledana u onoga kojeg će Lucija opisati riječima „on bijaše svjetlo” (svjedočanstvo sestre Lucije kanoniku Barthasu), ostala klečati, jer se nisu mogli pomaknuti niti izgovoriti ni riječ. Kad su se vratili kući, nisu nikomu ispričali o ukazanju.

Pastiri i anđeli iz Fátime; autor Marcello Stanzione; naklada Figulus

Iz knjige Pastiri i Anđeli iz Fatime autorâ Marcella Stanzionea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti putem web-shopa naše Biblioteke Figulus.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh