Duhovnost

10 MISLI VODILJA

ISUS Stvorio sam te iz jednoga razloga „Zaboravi brigu i kušnje, jer znaš da Ja imam kontrolu. No, jednu stvar nemoj nikada zaboraviti…“

Foto: 🇸🇮 Janko Ferlič;Unsplash

 

Molim te, budi svjesna da u svome životu moraš napraviti neke promjene.

Te promjene moraju biti dovršene, kako bih Ja mogao ispuniti svoje obećanje tebi – kako bih ti podario mir, radost i sreću u ovome životu. Ispričavam ti se za bilo kakvu neugodu, no i nakon svega što radim, to je samo malen zahtjev za tebe.

Prestani se brinuti

Život ti je zadao udarac, a ti samo sjediš i brineš se. Jesi li zaboravila da sam Ja ovdje kako bih nosio sav teret za tebe? Ili uživaš gunđati za svaku sitnicu koja ti se pojavi u životu?

Stavi na popis

Nešto treba napraviti ili se za nešto pobrinuti. Stavi to na popis. Ne, ne na svoj popis. Stavi to na moju listu. Neka Ja budem taj koji će se pobrinuti za problem. Ne mogu ti pomoći, sve dok to ne predaš Meni. Da, Moja lista jest dugačka, no Ja sam na kraju krajeva, Bog… Mogu se pobrinuti za bilo što, što staviš u moje ruke. Zapravo, istinu govoreći, brinem o puno stvari o kojima ti uopće ne razmišljaš.

Vjeruj mi

Kada si jednom predala Meni svoj teret, prestani pokušavati ponovno ga uzeti natrag. Pobrinut ću se za sve tvoje potrebe, probleme i iskušenja. Problemi s djecom? Stavi ih na Moj popis. Problem s financijama? Problem s emocionalnim „toboganom“? To je za Mene, stavi to na moju listu. Želim ti pomoći. Sve što ti trebaš napraviti jest – pitati.

Ostavi po strani

Nemoj se probuditi jednog jutra i reći: „Ha, sada se osjećam puno snažnije, mislim da mogu izaći na kraj s time“. Zašto misliš da se sada osjećaš jačom? Jednostavno. Predala si mi svoj teret i sada Ja brinem o tome. Ja također obnavljam tvoju snagu i darujem ti mir. Ne znaš li da bi bila ponovno na samom početku kada bih ti vratio tvoje probleme? Ostavi svoje probleme sa Mnom i zaboravi na njih. Pusti me da radim Svoj posao.

Razgovaraj sa mnom

Želim da zaboraviš mnoge stvari. Zaboravi ono što te izluđivalo. Zaboravi brigu i kušnje, jer znaš da Ja imam kontrolu. No, jednu stvar nemoj nikada zaboraviti. Molim te, nemoj zaboraviti razgovarati sa mnom, ČESTO! Volim te! Želim čuti tvoj glas. Želim biti uključen u sve što se događa u tvome životu. Želim slušati o tvojim prijateljima i obitelji. Molitva je jednostavno razgovor sa mnom. Želim biti tvoj najdraži prijatelj.

Imaj vjere

Odozgor vidim puno stvari, koje ti odozdo ne možeš vidjeti. Imaj vjere u Mene da znam što radim. Vjeruj Mi, ne bi željela imati pogled kakav imam ja. Nastavit ću brinuti o tebi, paziti te i ispunjavati tvoje potrebe. Samo Mi se prepusti. Iako imam mnogo veću zadaću nego ti, čini se da ti imaš mnogo problema u izvršavanju samo svoga jednostavnog dijela. Koliko teško može biti predavanje Meni? Možda ti se čini teško, ali nije. Pokušaj!

Dijeli

U dobi od dvije godine, naučila si kako dijeliti. To pravilo i sada vrijedi. Dijeli s onima koji su manje sretni od tebe. Dijeli radost s onima kojima je potrebno ohrabrenje. Dijeli osmijeh s onima koji se jako dugo nisu nasmijali. Dijeli svoje suze s onima koji su zaboravili kako plakati. Dijeli vjeru s onima koji je nemaju.

Budi strpljiv

U samo jednom životu stvorio sam mogućnosti da iskusiš različita iskustva. Rasteš od djeteta do odrasle osobe, imaš djecu, mnogo puta mijenjaš poslove, učiš mnoge zanate, putuješ na puno mjesta, susrećeš mnogo ljudi i toliko toga iskusiš. Kako onda možeš biti tako nestrpljiva kada Mi je potrebno malo više vremena od onog što ti očekuješ, da bih riješio nešto sa Svoje liste? Vjeruj u moju točnost, jer je moj tajming savršen. Zbog toga što sam stvorio Svemir u šest dana, svi misle da Ja uvijek žurim, žurim, žurim, žurim.

Budi dobra

Budi dobra prema drugima, jer i njih volim jednako kao što volim i tebe. Oni se možda ne odijevaju kao ti, možda ne govore kao ti, možda ne žive na način kako ti živiš… No, ipak, ja vas sve volim, molim vas, pokušajte se slagati – zbog Mene. Svakog sam od vas stvorio različitog u nečem. Bilo bi dosadno kada biste svi bili identični. Molim te, znaj da volim svaku tvoju različitost.

Volite sebe

Tako te mnogo volim, kako onda ti možeš ne voljeti sebe? Stvorio sam te iz jednog razloga – da bi bila voljena i da zauzvrat voliš. Ja sam Bog Ljubavi. Voli Me. Voli svoje bližnje, ali voli i sebe. Moje je srce prepuno bola kada vidim tebe kako se ljutiš na sebe kada stvari ne idu kako si očekivala. Jako si mi dragocjena. Nemoj to nikada zaboraviti…

Jelena Prskalo; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh