Svjedočanstva

ON LIJEČI NEIZLJEČIVE

Isus ju je izliječio od psorijaze, neizlječive kožne bolesti, koja joj je napadala noge i ruke 25 godina „...Pogledala sam bolesnu petu te sam na svoje iznenađenje i radost shvatila da je izliječena i da je na tom mjestu sada sasvim nova ružičasta koža. Idućeg se jutra...”

Isus ju je izliječio od psorijaze, neizlječive kožne bolesti, koja joj je napadala noge i ruke dvadeset pet godina

Foto: Shutterstock

 

Iris Dias je žena s kojom sam molio, a koja je bolovala od psorijaze, neizlječive kožne bolesti, koja joj je napadala noge i ruke već dvadeset pet godina. Uspješno je liječena rendgenskim zračenjem. Evo što je rekla.

„Prihvati, prihvati”

„Zadnje večeri Flameova kongresa, većina je vjernika otišla zatražiti ozdravljenje. Glava mi je bila puna svakojakih misli, kad sam najednom osjetila prazninu, a nešto u meni je samo ponavljalo riječi: ‘prihvati, prihvati’. Netko je položio ruke na mene, a sljedeće što znam jest da sam se probudila na podu. Nekoliko dana kasnije, dok sam molila, osjetila sam kako mi je val vrućine preletio lijevom nogom, od prstiju do lista noge. To mi je odvuklo pozornost od molitve, te sam primila nogu objema rukama. Vrućina je nestala nakon nekoliko sekundi, a tad sam primijetila da je veliki mjehur na peti nestao, dok ja nisam osjetila nikakvu bol. Pogledala sam bolesnu petu te sam na svoje iznenađenje i radost shvatila da je izliječena i da je na tom mjestu sada sasvim nova ružičasta koža. Idućeg se jutra isto dogodilo i s desnom nogom.”

Dva tjedna kasnije Iris se naručila za pregled kod svog specijalista. Kaže dalje:

„Kad sam stigla kod njega, pitao me sve, a onda sam mu pokazala ruke i noge. Izraz na njegovu licu govorio je više od riječi. Uzeo mi je bris s ruku i nogu. Rekao je kako bi mislio da je sve ovo izmišljeno da me nije liječio ranije, jer nije uočio nikakvu bolest. Rekao je da će podržati moj iskaz.”

Ono što je Bog učinio za Naamana, učinio je i za Iris.

Crkva djeluje prema riječi u vjeri

Ovo je dan spasenja, ovo je prihvatljivo vrijeme i ovo je dan Jubileja. Isus je uspostavio svoju Crkvu s ciljem da se svaka generacija do njegova povratka ima priliku iskupiti, spasiti, izliječiti se i steći vječni život, koji počinje ovdje i sada. Crkva postoji da bi ispovijedala ovu istinu svijetu, svakom narodu i svakoj generaciji. Ona je znak nade svijetu koji trpi.

Katekizam Katoličke Crkve kaže:

„Uskrsli Gospodin ponavlja to poslanje! (‘U ime će moje… na nemoćnike ruke polagati, i bit će im dobro’; Evanđelje po Marku 16,17-18) potvrđujući ga znakovima koje Crkva čini zazivajući njegovo ime. Ti znakovi na poseban način pokazuju da je Isus doista ‘Bog koji spašava’”; KKC, br. 1507.

I ponovno: „Bolesne liječite!” Tu je zadaću Crkva primila od Gospodina i trudi se da je izvrši brigom za bolesne i zagovornom molitvom kojom ih prati. Crkva vjeruje u oživljujuću prisutnost Krista, koji je liječnik duše i tijela. Ta je prisutnost posebno djelotvorna u sakramentima, a najosobitije u euharistiji, kruhu koji daje život vječni; na povezanost ovoga kruha s tjelesnim zdravljem upućuje sveti Pavao.” br. 1509.

Katekizam upućuje na Prvu poslanicu Korinćanima 11,26-30, koja govori o razlikovanju Tijela Gospodnjeg na svetoj pričesti.

I vaše je ozdravljenje u Tijelu Kristovom. Samo zato što ga ne vidite, ne znači da ono ne postoji. (…)

Ključ vjere pretvara vaše vrhunaravno vlasništvo u naravno, kao što je to bilo i u slučaju Jošue, rimskog satnika, Kanaanke (…)

Vi ste Abrahamovo dijete po vjeri. Ono vam pripada.

Za Book.hr priredila I. A. 

Iz knjige „Dvanaest koraka do božanskog ozdravljenja” autora Eddieja Russella, fmi. Izdavač: Ignis, Osvrt d.o.o., Zagreb

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh