Duhovnost

BOG TRAŽI ČOVJEKA

Ispovijed je trenutak razotkrivanja rana Da bismo doista razumjeli što je grijeh i što se doista izvršava u ispovijedi, treba doći pred Isusov križ i promotriti njegovo ranjeno Tijelo

Ispovijed, svećenik odriješuje grijehe od osobe koja se ispovijeda

Foto: Josh Applegate, Unsplash

 

Moramo prići i otkriti mu gdje smo ranjeni ili bolesni. Potrebni smo ispovijedi, ali ne da smirimo Boga, već da bismo doživjeli ozdravljenje naše duše, koja se je razboljela grijehom. Priznajemo konkretne grijehe. Ne govorimo općenito: „Osjećam se grešnim…“, već navodimo pojedinačne grijehe, imenujući ih da bismo liječniku pokazivali rane, da bi jedna za drugom bila izliječena.

 Ispovijed – trenutak razotkrivanja rana, može biti, i nerijetko jest neobično teška

Ali je nužna za iskustvo ozdravljenja. Mnogo puta smo iskušavani da stidljivo prikrijemo svoju ranjenost i modrice. Jer one su bolne i postiđuju nas. Ponekad bismo htjeli skrenuti pozornost podmećući neku sporednu temu, opravdavati se ili čak uvećavati svoje grijehe. Da, da. Pretjerano napuhivanje grijeha, isto kao i umanjivanje, zapravo je maskiranje onoga što nas zapravo boli i muči. Skrivamo se… pred liječnikom.

Nije li dovoljno samo Božje uho? Možemo li izbjeći ljudskog posrednika u tom odnosu?

Mislim da je to ljudsko uho potrebno nama, a ne Bogu. U ekstremnim situacijama, kada nema svećenika, Bog dopire do čovjeka svojom milošću bez ikakva posrednika. Dovoljno je iskreno kajanje za grijehe. Ali u normalnim okolnostima potrebno je da nas tko čuje i primi, jer dolazimo na ispovijed kao ljudi od krvi i mesa, a ne samo kao duhovne jedinke.

Da bismo doista razumjeli što je grijeh i što se doista izvršava u ispovijedi, treba doći pred Isusov križ i promotriti njegovo ranjeno Tijelo. Upravo je moj grijeh Isusa tako izmasakrirao. Upravo tako on plaća za moje zločine. Dakle možda sljedeći put, prije nego što sagriješim, razmislim želim li zadati još jedan udarac Isusu.

 

Za Book.hr priredila M. V., odabrala A. P.

 

 

Iz knjige Bog traži čovjeka autorice s. Bogne Młynarz, ZDCh. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh