Svjedočanstva

ZDRAVO MARIJO…

Iskustvo polaznice Tečaja razmatranja krunice: „Osjetila sam snažnu Marijinu prisutnost“ Često sam od drugih vjernika slušala kako je važno moliti Marijinu krunicu i kako je ona moćna molitva. Međutim, meni je to predstavljalo problem jer mi je krunica iskreno bila monotona molitva… A onda sam na portalu Book.hr vidjela najavu za dvodnevni Tečaj razmatranja krunice…

Iskustvo polaznice Tečaja razmatranja krunice Osjetila sam snažnu Marijinu prisutnost

Foto: Shutterstock

 

Otkada sam prije dvadesetak godina krenula putem obraćenja, često sam od drugih vjernika slušala kako je važno moliti Marijinu krunicu i kako je ona moćna molitva. Međutim, meni je to predstavljalo problem jer mi je krunica iskreno bila monotona molitva; bilo mi je teško koncentrirati se, sabrano moliti i misli su mi stalno lutale. Osjećala sam da to s moje strane nije dobra i iskrena molitva.

Požalila sam se na to i prijateljici. Ona me je ohrabrivala navevši mi primjer liječenja ovisnika u zajednici Cenacolo, koji često na početku liječenja nisu vjernici i/ili ne znaju moliti krunicu pa uz molitvu postižu rezultate.

Tako sam nastavila moliti krunicu povremeno, ali više iz poslušnosti i odanosti katoličkoj vjeri.

A onda sam na portalu Book.hr vidjela najavu za dvodnevni Tečaj razmatranja krunice, koji nudi mogućnost naučiti moliti krunicu srcem. Pomislila sam da bi to mogla biti prava stvar za mene jer sam stalno osjećala da u toj molitvi mora biti više naglašeno srce ili duh, a manje nizanje mnogobrojnih riječi. Prijavila sam se u ljeto, dok je suprug s djecom bio na moru, pa sam se mogla u potpunosti opustiti i posvetiti tečaju.

Osjetila sam snažnu Marijinu prisutnost

Tečaj me je oduševio jer smo dva dana razmatrali Radosna otajstva. Prvo smo čitali Riječ Božju, u kojoj se govori o svakom određenom otajstvu, zatim smo na tu temu razmatrali i iznosili svoje dojmove, zapažanja, odnosno ono što nas je posebno dotaklo. Osluškivali smo koja je Božja riječ za svakog od nas u tom trenutku.

Uz to, voditelj Nediljko nas je naučio kako ulaziti u Božju prisutnost detaljno raščlanjujući znak križa; obraćali smo se svakoj Božanskoj osobi pojedinačno.

Na tečaju sam također naučila moliti Zdravo Mariju na sasvim novi način, razmišljajući što znači svaki pojedini stih i svaka pojedina riječ molitve. Pritom sam osjetila snažnu Marijinu prisutnost. U duhu sam osjećala da je sa mnom, da me čuje i posreduje za moju nakanu. Na tjelesnoj sam razini osjetila toplinu i trnce, potpuno se umirila. Smatram da mi je tako izmoljena Zdravo Marija donijela više nego sve moje krunice do tada.

S nestrpljenjem očekujem priliku da odem na hodočašće u Međugorje na kojem se također održava ovaj tečaj. Vjerujem da je to posebno iskustvo: biti u Marijinu svetištu i moliti krunicu srcem.

Potaknula bih sve čitatelje koji žele produbiti svoju vjeru te odnos s Isusom i Marijom da se prijave na Tečaj razmatranja krunice!

>>>Naučite krunicu moliti srcem! Prijavi se na tečaj u Splitu 

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati  e-mailom na adresu: [email protected].

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh