Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Imate li tijekom velikih oluja u životu vjeru u Gospodina? U svom sam se životu morao suočiti s mnogim olujama i nadvladati ih...

Foto: Michael Shannon, Unsplash

Foto: Michael Shannon, Unsplash

 

(Mk 4,35-41)

Kroz naš ljudski život prolaze oluje koje mogu biti male ili velike. Naša vjera posustaje kad je oluja velika i ne uspijevamo je smiriti svojim snagama i ljudskim mogućnostima.

Pod kojom se olujom danas nalaziš?

Možda si jučer ujutro bio na liječničkom pregledu i dijagnosticirali su ti rak… Možda si jučer uzela muževljev mobitel i otkrila da ima ljubavnicu… Možda si otkrio da ti žena ima vezu sa svojim poslodavcem… Možda si prije nekoliko dana dobio otkaz na svom radnom mjestu… Možda ti je tvoja kći od 14 godina rekla da je trudna… Možda su te optužili da si svećenik pedofil… Možda si saznao da ti se sin drogira… Možda je prije nekoliko dana tvoj otac prešao u nebo… Mnogo je oluja i obično dolaze iznenada. Ako nemamo veliku vjeru u Gospodina bivamo uronjeni u vode nasilja, depresije i straha koji nas paralizira.

Gospodin je moja snaga

U svom sam se životu morao suočiti s mnogim olujama i nadvladati ih. Ali Gospodin je uvijek bio sa mnom. On je bio moja snaga. Što će biti u mojoj budućnosti? Ne znam, niti želim znati. Čak i kad bih koračao tamnom dolinom, neću se bojati jer je Bog sa mnom, kao što je bio sa mnom u prošlosti, tako će biti i u budućnosti. Amen. Aleluja.

S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskih zvanja

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh