Duhovnost

SREDIŠTE

Imaš li mir? Razmisli o ovome… Tko ili što privlači tvoj pogled više nego on? U koga ili što si se zagledao, koga ili što iščekuješ više nego njega?

Foto: Pixabay

 

Ako tvoje oko bude cijelo u svjetlu, ne imajući u sebi ništa tamno, cijelo tijelo će ti biti u svjetlu, kao da ga svjetlo osvjetljuje svojim bljeskom. Tko ili što čini da nemaš vremena gledati na Isusa? Tko ili što privlači tvoj pogled više nego on? U koga ili što si se zagledao, koga ili što iščekuješ više nego njega?

Bog je zbog toga Bog da bi bio prvi i najvažniji

Za mnoge ljude to ne predstavlja problem, Bog je Bog, Bog je netko tko je u kutu, ljubavlju se obdaruje nekoga drugoga, a Boga se eventualno može častiti ili ići k njemu s problemima. To nije dobro. Tada Bog nije prvi. Bog je zbog toga Bog da bi bio prvi i najvažniji. Prisjetite se tog događaja kada je Isus uskrsnuo i došao onamo gdje su prebivali učenici, Ivan je napisao da je ušao i stao na sredini:

I uvečer toga istog dana, prvog u tjednu, dok su učenici u strahu od Židova bili zatvorili vrata, dođe Isus, stane u sredinu i reče im: „Mir vama!“ To rekavši, pokaza im svoje ruke i bok. I obradovaše se učenici vidjevši Gospodina. (Iv 20, 19 – 20)

…kad je Bog u sredini, u središtu svega, tek tada nastupa mir

Isus nije stao u kutu, nije se sakrio iza ormara, nego je stao u sredinu. I tek je onda rekao: „Mir vama!“ To znači da tek tada, kad je Bog u sredini, u središtu svega, tek tada nastupa mir. Ako u središtu pozornosti nije Bog, onda u srcu nema mira.

Iz knjige „Od Duha do uha“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti , ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh