Aktualnosti

U IZDANJU „BIBLIOTEKE FIGULUS“

I u studenome najviše ste čitali „Od Duha do uha“. U stopu je prate: „U Tvojoj prisutnosti“ u zlatnom ruhu, „Ljubav i poštovanje“… Ove ste knjige iz Biblioteke Figulus najviše čitali u studenom

I u studenome najviše ste čitali Od Duha do uha. U stopu je prate: U Tvojoj prisutnosti u zlatnom ruhu, Ljubav i poštovanje…

Evo pregleda naslova u izdanju Biblioteke Figulus koje ste u mjesecu studenom najviše tražili.

1. „Od Duha do uha“ – Božje je srce blizu tvojeg obraza

Na prvom mjestu je i ovoga mjeseca nova knjiga poznatoga poljskog propovjednika, pavlina p. Augustyna Pelanowskog „Od Duha do uha – napravi korak prema radosti svoje duše“. Autor nam u njoj poručuje: „Nemoj bježati u tu noć, ne skrivaj se u svojoj tami. Stani na trenutak i osjeti da je Božje srce blizu tvojeg obraza. Dovoljan je samo jedan pokret glave da osjetiš kako ono tuče – i da tuče iz ljubavi prema tebi. Neka se tako dogodi svakomu od nas. Amen.”

2. „U Tvojoj prisutnosti“ – Bog ti je blizu

Na drugom mjestu naše ljestvice nalazi se svjetski hit autorice Sarah Young u novom, zlatnom ruhu: „U Tvojoj prisutnosti – uživaj mir u njegovoj prisutnosti“!

Znamo da nam je Bog blizu, da od krštenja živi po svom Duhu u nama i s nama. Znamo da možemo uživati njegovu prisutnost, ljubav, mir, radost, brigu… Znanje postaje iskustvo kad u zahvalnosti želimo biti svjesni Božje prisutnosti, kad odvojimo vrijeme kako bismo ga u smirenosti i tišini proveli s njime. Na nama je da se odlučimo koliko svog vremena, i u kojim sve životnim situacijama želimo biti svjesni Isusove prisutnosti. Aktivno zajedništvo s njime počinje sa svjesnošću njegove prisutnosti. On je neprestano prisutan, a mi smo to tek onda kad to svjesno želimo biti. Ova je knjiga tu želju probudila u milijunima ljudi.

3. „Ljubav i poštovanje“ – jedinstvena tajna uspješnoga braka

Slijedi bestseler „New York Timesa” prodan u više od 1 600 000 primjeraka – knjiga „Ljubav i poštovanje“ u kojoj autor dr. Emerson Eggerichs donosi jedinstvenu tajnu uspješnoga braka!

Najdublja ženina potreba je potreba za ljubavlju – kad je ta potreba ispunjena, ona je sretna. Muškarčeva najdublja potreba je da se osjeća poštovanim – kad je ta potreba ispunjena, on je sretan. U suprotnome dolazi do sukoba.

Zašto dolazi do sukoba u braku? Kako ih riješiti? Kako uživati u novootkrivenoj ljubavi i poštovanju? Autor daje odgovore i biblijske naputke za ova ključna pitanja u braku.

4. „Umalo ugašena milost“ – Kako je moguće da je ozdravljanje i oslobođenje gotovo nestalo?

Knjiga „Umalo ugašena milost“ katoličkog doktora teologije Francisa MacNutta pojašnjava kako Bog izlijeva svoju moć da bi ozdravljao bolesne iz dvaju temeljnih razloga: 1) da bi pokazao svoju ljubav i milosrđe za svoju bolesnu djecu i 2) da bi se po čudesnu ozdravljanju svjedočila istina. Također, postavlja pitanje: Kako je moguće da je ozdravljanje i oslobođenje, koje čini najvažnije kršćansko poslanje, osim naviještanja, gotovo nestalo?

Budući da kršćani u svojem životu trebaju nasljedovati Isusa („Što bi Isus učinio?“), postaje očito da bismo onda također trebali nasljedovati i njegovu snažnu želju da liječimo bolesne. Ljudski životi ovise o našoj molitvi!

On nije samo govorio o liječenju i oslobađanju, on je to i činio. Ozdravljao je i istjerivao zloduhe. Povijest rane Crkve ne zove se „Riječi apostolske”, nego „Djela apostolska”…

5. „Ono najvažnije“ – Bog nas poziva da vidimo…

Knjiga „Ono najvažnije“ p. Augustyna Pelanowskog i u studenom je bila na vrhu najčitanijih knjiga. Stalno smo opterećeni trčanjem za onim što smatramo najvažnijim – za poslom, obitelji, novcem. Pritom stalno imamo dojam da je ‘ispario’ još jedan dan, tjedan, mjesec… i da nam je ono najvažnije ponovno izmaknulo. U trenucima kad trošimo puno energije na stvari koje su nama bitne – Bog nas poziva da vidimo ono što je najvažnije…

6. „Nemam dovoljno vjere da bih bio ateist“

„Nemam dovoljno vjere da bih bio ateist“ priručnik je koji se bavi obranom vjere (apologetski priručnik) a u svijetu ga prati izvanredan odjek. Sada ga je napokon prepoznala i hrvatska publika. Knjiga je posebno zanimljiva onima koji kršćanstvo smatraju izmišljotinom, a svim kršćanima služi kao izvanredno sredstvo za jačanje vlastite vjere i kao izvor konkretnih argumenata i dokaza za njezinu obranu. Knjiga će onima koji vjeruju da Bog postoji zasigurno učvrstiti vjeru, a onima koji vjeruju da Bog ne postoji zasigurno neće. Dakle, bit će na blagoslov i jednima i drugima!

„Kršćanstvo je tvrdnja koja, ako je neistinita, nema nikakve važnosti, a ako je istinita, onda je od beskrajne važnosti. Jedino što ne može biti je osrednje važna.” (C. S. Lewis)

I u studenome najviše ste čitali Od Duha do uha. U stopu je prate U Tvojoj prisutnosti u zlatnom ruhu, Ljubav i poštovanje…

7. „Josipov dom“ – Spasonosni primjer

Top što se „Josipov dom“ i dalje nalazi na ljestvici najčitanijih knjiga, dokazuje koliko našim čitateljima, ‘leži’ sadržaj knjiga patera Pelanowskog. On kaže: „Najdublja čovjekova potraga je potraga za ocem, ali ne toliko za biološkim, koliko za ocem koji je slika mudrosti i koji nikad ne gubi snagu, snagu koja mu omogućuje da, čak i nakon poraza, ustane s vjerom. Očinstvo, unatoč velikom strahu, zahtijeva hrabrost jer svi mogu biti očevi, ali samo su rijetki tate. Među brojnim opasnostima koje danas prijete ulozi oca, i tako ugrožavaju nas današnje ljude, nalazimo spasonosni primjer – lik skromnog graditelja koji je živio prije dvije tisuće godina – svetog Josipa.“

8. „Jao, jao Babilon je pao“ – „Životne teme koje zanimaju i (ne)vjernike i mene“

Knjiga p. Marka Glogovića „Jao, jao Babilon je pao“ njegov je, kako kaže, najbolji i najosobniji i najkontroverzniji uradak dosad! Obraćenje je užasna bol, grozna, ali je ujedno i jedini pravi lijek. Pater Marko ovdje piše o brojnim životnim temama, pitanjima koja se odnose na sve nas koji se nazivamo Kristovima i želimo nasljedovati njegov primjer.

9. „Ljubav i poštovanje u obitelji“ – Praktični savjeti

Među najčitanijim knjigama u studenome nalaze se još dvije knjige dr. Emersona Eggerichsa: „Ljubav i poštovanje u obitelji“ te „Majke i sinovi – i što poštovanje ima s njima“.

U knjizi „Ljubav i poštovanje u obitelji“ dr. Eggerichs s iznenađujućom otvorenošću navodi primjere iz vlastitog iskustva, kao i iz iskustva svoje supruge i troje djece, koji su svi zajedno stekli veliku mudrost u dobrim, lošim i neugodnim životnim situacijama.

Psihološka istraživanja potvrđuju staru biblijsku tvrdnju da djeca trebaju ljubav i Bog nas poziva da im ju pružimo (Tit 2,4). A roditelji čeznu za poštovanjem koje je Bog odredio kao našu dužnost (Izl 20,12). Ova knjiga pogađa bit obiteljskih problema te po biblijskim odgojnim načelima vodi obitelj da postane funkcionalna na način kako je to Bog zamislio. Ona nudi praktične savjete kako prekinuti začarani krug obiteljskih sukoba i zamijeniti ih zdravim ritmom.

10. „Majke i sinovi“ – Ako imate sina, ovo je knjiga za vas!

Knjiga „Majke i sinovi – i što poštovanje ima s njima“, naravno, uvažava istinu da su ljubav i poštovanje jednako potrebni i sinovima i kćerima. Međutim, istraživanja pokazuju da muškarci i žene drugačije reagiraju u stresnim situacijama. Muškarci svijet oko sebe više doživljavaju kroz prizmu poštovanja. Ako imate sina, ovo je knjiga za vas! „Nikada nije ni prerano ni prekasno da majke počnu primjenjivati ovu poruku poštovanja, a njihovi sinovi za to nikada nisu ni premladi ni prestari” – poručuje autorova supruga Sarah Eggerichs.

Knjige u izdanju Biblioteke Figulus možete pronaći na stranici www.figulus.hr.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh