Preporučamo

IN MEMORIAM ĐURO OREJAŠ

Hvala Ti, dragi Isuse, što smo imali priliku poznavati ovoga divnog čovjeka Pristižu vaši izrazi sućuti i uz njih sjećanja na Đuru... U raj poveli te anđeli! Počivao u miru, dragi naš prijatelju 🙏

Foto: Arhiva obitelji Orejaš

 

Dragi Bože, hvala Ti za velikog prijatelja, brata, velikog čovjeka. Hvala ti što si spojio moje i naše puteve s njim, s čovjekom koji je imao veliko srce puno ljubavi i dobrote, mira, umirujućih riječi. Znao je kad i kako me prodrmati, probuditi; uz njega sam duhovno rasla. Bili su to predivni dani mira, sreće i veselja, dani koji su mi bili potrebni u mojoj životnoj borbi.

Ništa ti nisam morala reći, iz mojeg pogleda si saznao sve. Pamtit ću te uvijek, dragi Đuro Orejašu, kao velikog i veselog, raspjevanog čovjeka. Jako mi je teško, ali sretna sam jer si sada na boljem mjestu, bez boli i tuge, u vječnoj radosti i miru. Nadam se da ćemo se jednom sresti. Hvala ti, Gospodine, što sada kod tebe imamo svog zagovornika.

Naša iskrena sućut cijeloj obitelji. 😇 😓 🙏

Slađana

Hvala Ti, dragi Isuse, što sam imala priliku poznavati jednog divnog čovjeka punog Duha Svetog, Đuru Orejaša. Kada mi je bilo najteže, i kad bismo se susreli, ništa mu nisam morala reći; znao bi da mi je potrebna molitva. Uvijek spreman pomoći lijepom riječi i molitvom, a na kraju osmijeh pun Božje ljubavi. Sada sam u šoku i suze klize, ali u isto vrijeme znam da sada na Nebu imamo zagovornika kod našeg Gospodina. Ovo nije zbogom, ovo je doviđenja i nadam se ponovnom susretu u Nebu. 💔💔💔😓😓😓🙏🙏🙏

Sanda

Kad je molitva završila, krenuli smo kući. Cijelim putem plakala sam i ponavljala sama sebi: „Bog postoji. Isus me voli. Isus mi je sve oprostio!“ Kad smo stigli kući, legla sam u krevet, i pomolila se prvi put nakon deset godina. I sanjala sam najljepši mogući san: Bila sam u automobilu sa stricem Đurom, i zaletjeli smo se u kamion. Svjesna svoje smrti, viknula sam: „Isuse!!!“ Isus me uzeo i, bez straha i boli, došla sam u nebo. Tamo je sve bilo predivno – taj mir i spokoj koji sam osjećala jednostavno ne mogu opisati. Ujutro sam znala: moj stric Đuro odveo me k mome spasenju. Znala sam da sam spašena i da mi je oprošteno.

Nakon toga iskustva, pošla sam na ispovijed; počela sam redovito odlaziti na Svetu Misu, čitati Sveto pismo… Ono čega nisam bila odmah svjesna, jest to da sam također ozdravila od alergija na hranu i pelud.

Kako za to reći hvala, koja premala riječ… U biti nema te „zemaljske riječi“ kojom mogu opisati našeg Đuru… On je živio za nebo, zemaljsko mu tako i onako nije značilo ništa. A ja ću mu zahvaliti tako da i dalje slijedim Isusa svim srcem svojim i svom snagom svojom.

Jelena

Draga Ivana, ti i tvoja obitelj primite moju i Ksenijinu iskrenu sućut. Nikada nisam upoznao osobu koja je toliko voljela Gospodina. Hvala ti, dragi Đuro, prijatelju i brate po Kristu, na svakoj riječi, utjesi i molitvi, vođen Duhom Svetim, ljubavlju i milosti Gospodina, nesebičnim davanjem za druge. Hvala za toplinu tvoga pogleda i radost u tvojoj blizini. Putuj u miru Božjem. Svjetlost vječna neka ti svijetli, dragi naš Đuro. Amen.

Dado

Draga Ivana, u nedjelju smo prisustvovali istoj Misi. I uvijek bismo se pozdravili barem nakratko, a ovaj put nismo – bila je gužva i imali smo problema s orguljama… Pola Mise nisu svirale, a onda su odjednom prosvirale. Sigurna sam da je on molio jer sam ja, zbog orgulja bila izvan sebe. Puno mi je tvoj tata pomogao u najtežim trenucima života. Jako će mi nedostajati. 💜😥 Tebi i obitelji moja iskrena sućut.

Jelena

Veoma sam žalosna, ali želim vam reći da je vaš svekar prvi molio za mene i dijete prije nekoliko tjedana, i vjerujem da je baš njega Isus poslao za brojne milosti koje su se počele događati u mojoj obitelji.

Nikolina

Draga Ivana i svi tvoji!!!

Samo vam želimo reći HVALA!!

Slavko je bio na sprovodu i na Svetoj Misi i toliko je pod dojmom veličanstvenog obreda, ljudske topline i ljubavi koju je vidio.

More naroda koji je došao pozdraviti Đuru i pokazati vama da niste sami. Riječi i emocije vaše obitelji, svećenika, a najviše vas braće, majke, obitelji… TO je ono za što bi svaki čovjek trebao živjeti.

Đuro nije valjda niti mogao sanjati koji je trag ostavio na svijetu… Kažem to jer je bio skroman i nenametljiv…

Bože dragi, dođe ti da se zapitaš, kako ja živim? Živim li svoj život poput Đure – svjedočim li vjeru tako da širim mir i radost, da nosim ljubav kamo god idem???

Hvala za sve upitnike nad našim glavama, koji su tu jer smo ganuti ovim što smo doživjeli ovih dana.

Hvala, Đuro, što si nam dao da razmislimo kakvi smo mi to ljudi i da imamo u tebi poticaj i primjer kako treba ljubiti i živjeti!!!!!

Hvala, dragi Orejaši… 🙏 💓

Saznali smo slučajno i vijest nas je šokirala, iako znamo da je Božja volja. Đuro je ostavio trag koji nikada neće izblijedjeti. Suprug i ja smo se čuli s njim samo jedanput i ta molitva i razgovor jako su nam pomogli. Od tada suprug je puno bolje. Osjetila sam nevjerojatnu povezanost s Đurom kao da se znamo čitav život. I ja osjetim da je ponio sa sobom sve naše molitve i da ih sada prinosi Bogu gledajući Ga licem u lice, i onu svoju bilježnicu u koju je sve pisao. Izraze sućuti vam prenosi i gđa Marija s kojom je nedavno razgovarao i češće se čuo. I njoj će jako nedostajati. Znajte da molimo za Đuru i sve vas. 🙏 💗

Antonija

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh