Vijesti

HUMANITARNA UTRKA // „Trčimo za Dijete 31 – tvojih 5 za njihov svijet”

„Trčimo za Dijete 31 - tvojih 5 za njihov svijet”

Foto: Marijini obroci

 

U Zagrebu će se, treću godinu za redom, održati humanitarna utrka „Trčimo za Dijete 31 – tvojih 5 za njihov svijet”

U organizaciji volontera Marijinih obroka, 28. svibnja u 9 sati, održat će se humanitarna utrka „Trčimo za Dijete 31 – tvojih 5 za njihov svijet” u Zagrebu.

Što su Marijini obroci?

Marijini obroci humanitarna su organizacija, čiji je cilj osigurati prehranu u školama u nekim od najsiromašnijih država svijeta. Organizacija je osnovana 1992. godine, a projekt je pokrenuo Škot  Magnus MacFarlane-Barrow s bratom  Fergusom. Humanitarna je organizacija prvotno nastala s ciljem pomoći Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini za vrijeme rata, a kasnije se proširila. Danas Marijini obroci djeluju  i u Hrvatskoj, prikupljajući sredstva za pomoć djeci iz siromašnih zemalja svijeta.

O utrci

Glavna će se utrka trčati na 5 kilometara, a uz nju će se održati i utrka za djecu. Za djecu i odrasle, kao i svake godine, organizirat će se različiti, zanimljivi sadržaji . Tako će, primjerice, sve ljubiteljice mode moći licitirati za odjevne i ukrasne predmete hrvatskih dizajnera.

Prijave i koatizacija

Kotizacija za utrku iznosi 50 kuna, što je dovoljno za prehranu jednoga djeteta u školi tijekom pet mjeseci. Za djecu ona iznosi 10 kuna.

Utrka će se održati 28. svibnja u parku Maksimir, s početkom u 9 sati.
Dodatne informacije i link za prijavu možete pronaći OVDJE 

Najčitanije

Na vrh