Duhovnost

STEPHEN H. HEDGES

Samo trebate izgovoriti riječi vjere i imat ćete sve pod kontrolom i moći ćete mirno spavati Otac želi da imamo stvari pod nadzorom i živimo tako da njegova vjera upravlja svakom situacijom

Foto: Amanda Carden; Shutterstock

 

Mk 4,35-41: Uvečer istoga dana kaže im: „Prijeđimo prijeko!“ Oni otpuste mnoštvo i povezu Isusa kako već bijaše u lađi. A pratile su ga i druge lađe. Najednom nasta žestoka oluja, na lađu navale valovi te su je već gotovo napunili. A on na krmi spavaše na uzglavku. Probude ga i kažu mu: „Učitelju! Zar ne mariš što ginemo?“ On se probudi, zaprijeti vjetru i reče moru: „Utihni! Umukni!“ I smiri se vjetar i nasta velika utiha. Tada im reče: „Što ste bojažljivi? Kako nemate vjere?“ Oni se silno prestrašiše pa se zapitkivahu: „Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju?“

Isus je, jednostavno, poviknuo: „Utihni! Umukni!“ Nato su ga sile prirode poslušale. Samo je viknuo. Tad je upitao svoje učenike zašto su bojažljivi. Rekao im je: „Vjetar i valovi ne trebaju vas brinuti, samo trebate izgovoriti riječi vjere i imat ćete sve pod kontrolom i moći ćete mirno spavati.“ Oni su se uplašili jer nisu znali da Otac želi da mi imamo stvari pod nadzorom i živimo tako da njegova vjera upravlja svakom situacijom.

 

Iz knjige „Krštenje u Duhu i darovi Duha Svetoga“ Stephena H. Hedgesa. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh