Vijesti

NAJIZVOĐENIJA SUVREMENA KRŠĆANSKA PJESMA U 2017. GODINI

Grupa Hillsong dobila nagradu Grammy za pjesmu ‘What a beautiful name’ Slavljenička grupa Hillsong počela je s djelovanjem 1983. godine u Sydneyu. Svoj prvi album 'Spirit and Truth' (eng. 'Duh i istina') objavili su 1988. godine. Danas su jedna od najpoznatijih slavljeničkih grupa u cijelom svijetu

Australska slavljenička grupa Hillsong osvojila je nagradu Grammy za pjesmu What a beautiful name.

Slavljenička grupa Hillsong počela je s djelovanjem 1983. godine u Sydneyu. Svoj prvi album Spirit and Truth (eng. Duh i istina) objavili su 1988. godine. Danas su jedna od najpoznatijih slavljeničkih grupa u cijelom svijetu.

Autori pjesme, Ben Fielding and Brooke Ligertwood, osvojili su nagradu Grammy u kategoriji suvremene kršćanske glazbe. Pjesma What a beautiful name najizvođenija je suvremena kršćanska pjesma u svijetu prošle godine, a grupa Emanuel napravila je autorizirani prepjev naziva Kako divno ime.

Po uzoru na original, aranžman za pjesmu postavili su Domagoj Pavin i Branimir Jovanovac koji potpisuje i produkciju ove pjesme. Spot za pjesmu sniman je u kapeli Ranjenog Isusa u Velikoj Gorici. Pjesma je do sada prevedena na desetke svjetskih jezika.

Izvor: Laudato.hr; Book.hr 

Priredila Gabriela Jurković

Najčitanije

Na vrh