Duhovnost

NEVJERA

Grijeh koji najviše žalosti Božje srce Mi kršćani vičemo protiv grijeha tijela, ali Bog je zabrinut zbog ovog grijeha...

Ovaj grijeh najviše žalosti Božje srce

Više od ijednoga drugog grijeha Božje srce žalosti – nevjera. Mi kršćani vičemo protiv grijeha tijela, ali Bog je zabrinut za grijehe srca – sumnjanje u njegovu Riječ ili u njegovu vjernost. Stvarni problem života i smrti više je vezan za to kako netko misli, nego što čini.


Ostavili svaki grijeh tijela, a još su uvijek nemirni i nezadovoljni

Poznavao sam kršćane koji su ostavili svaki grijeh tijela kojeg su se mogli sjetiti, ali usprkos tome što su se „popravili”, još su uvijek nemirni i nezadovoljni. Oni pogrešno misle da će Bog biti zadovoljan ako ostave svoj tajni grijeh i da će blagoslovi automatski teći. Ali grijesi tijela samo su dio problema. Oni su naučili bojati se Gospodina, ali ne i uzdati se u njega, a strah gotovo uvijek rađa nevjeru.

„Ne gubite svoga pouzdanja! Njemu pripada velika nagrada”!

Kroz svoju Riječ Bog je milosrdno osigurao siguran put da imamo apsolutno pouzdanje u njega.

„Kad legneš, nećeš se plašiti, i kad zaspiš, slatko ćeš snivati. Ne boj se nenadane strahote ni nagle propasti kad stigne bezbožnike. Jer će ti Jahve biti uzdanje i čuvat će nogu tvoju od zamke” (Izr 3,24-26).

„Prema tome, ne gubite svoga pouzdanja! Njemu pripada velika nagrada” (Heb 10,35).

„Ovo je sinovsko pouzdanje koje imamo u nj da nas uslišava ako što molimo po njegovoj volji. A ako znamo da nas uslišava što god ga molimo, znamo da već posjedujemo što smo ga molili” (1 Iv 5,14-15).

Bori se protiv nevjere kao protiv bilo kojeg grijeha!

To su čudesna obećanja našega nebeskog Oca. Ne prepustite se strahu ili sumnji! Pozabavite se s nevjerom kao što biste se s bilo kojim drugim ružnim grijehom. Učvrstite svoje srce da se pouzdaje u Gospodina – i ne zaboravite riječi psalmista:

„Žalosne se vijesti neće bojati, mirno je njegovo srce uzdajuć se u Jahvu. Hrabro mu je srce, ničeg se ne boji” (Ps 112,7-8).

Autor: David Wilkerson (1931.-2011.) www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh