Duhovnost

PRAVA PJESMA, POGREŠNA STRANA

Grijeh koji Bog najviše mrzi Često smo poput izraelskog naroda...

Grijeh koji Bog najviše mrzi

Od svih grijeha koje možemo počiniti, Bogu je najomraženija sumnja. I prema Starom i prema Novom zavjetu, naše sumnje žaloste Gospodina. Glavni primjer toga vidimo u starom Izraelu nakon što je Bog izbavio svoj narod od faraonove ruke.


„Zgriješismo kao oci naši, činismo bezakonje, bezbožno radismo. Oci naši u Egiptu, nehajni za čudesa tvoja, ne spominjahu se velike ljubavi tvoje, već na Svevišnjeg digoše se na Crvenom moru.” (Ps 106,6-7).

Pisac ovdje priznaje: grijeh koji su Izraelci počinili bio je njihovo sumnjanje da će ih Bog i dalje izbavljati, čak i nakon što je za njih izvršio nevjerojatno čudo na Crvenom moru. Nezamislivo je da su ti isti ljudi sumnjali u Božju vjernost kad su se nakon toga suočili s novom poteškoćom. Psalmist zapravo govori: „Možete li to vjerovati? Naš Gospodin nas je nadnaravno izbavio od neprijatelja, a mi mu ni nakon toga ne vjerujemo.”

Bila je posve drukčija priča kad je Izrael stajao na pobjedonosnoj strani mora: pjevali su i plesali dok su promatrali silnu egipatsku vojsku kako nestaje u moru: „I prekriše vode neprijatelje njine, ne ostade nijednoga od njih. Vjerovahu riječima njegovim i hvale mu pjevahu.” (Ps 106,11-12)

Izraelci su pjevali pravu pjesmu, ali pjevali su je na pogrešnoj strani mora. Svatko može pjevati i radovati se u pobjedi, ali mnogi od nas su poput Izraela – jadno podbace prije nego što iskuse trijumf.

Bog se mnogo puta potvrdio svome narodu u Egiptu nevjerojatnim znacima i čudima. Mojsije ih je pokušavao uvjeriti da Gospodin radi za njih, ali još su uvijek sumnjali u Boga te uzimali njegova silna djela zdravo za gotovo (pročitajte poglavlja 14., 15. i 16.).

Nikada ne bismo trebali graditi svoju vjeru jedino na čudima; točnije, Duh Sveti mnogo puta jača naše pouzdanje u Gospodina kroz naše kušnje.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: http://www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / http://www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh