Vijesti

GOVOR U WASHINGTONU // Donald Trump: Amerika pripada Bogu!

Foto: Pixabay

 

„Naša prava dolaze od Boga, a ne od nekih ‘zemaljskih sila’”

Amerika je 4. srpnja proslavila Dan neovisnosti. Tom je prigodom američki predsjednik održao govor u Kennedy centru u Washingtonu. Trump je oduševio američku javnost nekoliko puta ponovivši: „Amerika pripada Bogu!”.

„Sva sloboda američkog naroda proizlazi od Boga”

Pred američkim veteranima, Trump je 1. srpnja progovorio o srži američke neovisnosti koja se temelji na američkoj Deklaraciji o neovisnosti.  U njoj je jasno naznačeno da sva sloboda američkog naroda proizlazi od Boga.

„Od potpisivanja Deklaracije o nezavisnosti prije 241 godinu Amerika je pripadala Bogu Stvoritelju. Naša prava dolaze od Boga, a ne od nekih ‘zemaljskih sila’. Zato će moja administracija napraviti prijenos vlasti i vratiti snage tamo gdje trebaju biti! Od Boga prema narodu!” – rekao je Donald Trump te oduševio sve prisutne, naglašavajući da se Bog Stvoritelj u američkoj Deklaraciji o neovisnosti spominje čak četiri puta.

„U Americi mi štujemo Boga, a ne vlast…”

Donald Trump, naime, vrlo često u svojim govorima podsjeća na činjenicu da prava i istinska sloboda dolazi od Boga, a ne od čovjeka. Nedavno je tako izjavio: „U Americi mi štujemo Boga, a ne vlast, pritom misleći na ljude koji su si umislili da su ‘bogovi’ i koji ne priznaju da im je vlast darovana, već misle da su vlast sami stvorili”. Svojim je izjavama Trump pridobio američki kršćansku populaciju, koja je bila progonjena za vrijeme liberala.

‘Progon’ kršćana

Za vrijeme vladavine njegova prethodnika, vršio se progon kršćana čak i u osnovnim školama, a neka su djeca ‘etiketirana’ samo zato što su se prekrižila prije jela. Roditelje takve djece uredno bi posjećivali djelatnici socijalne službe zbog ‘ugrožavanja’ slobode i prava djece, dok se pravo na vjeroispovijest sustavno kršilo kad su u pitanju kršćani.

No, od kada je Donald Trump došao na vlast, kršćani se osjećaju sigurnije u svojoj zemlji. Trump sustavno podsjeća na izvornost slobode satkane u Bogu kao i na činjenicu koju je izrekao na samoj inauguraciji – da on ne priča o bilo kojem bogu, već o Isusu Kristu.

Izvor:  Novizivot.net; (Dnevno.hr)

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh