Vijesti

GOVOR NA PRO-LIFE GALA VEČERI // Američki potpredsjednik Mike Pence: „Život pobjeđuje u Americi”

Foto: Pixabay

 

„Život pobjeđuje u Americi”, izjavio je američlki potpredsjednik Mike Pence na pro-life gala večeri koja se održala 3. svibnja u Washingtonu

Pence je progovorio o važnosti života i podržao pro-life aktivnosti

Mike Pence, američki potpredsjednik, održao je govor na pro-life gala večeri 3. svibnja  u Washingtonu. Pence je okupljenima govorio o daru života i važnosti svega što se čini da bi se taj dar sačuvao. Uputio je podršku svima koji sudjeluju u radu i izrazio želju za što većim uspjehom.

„Život pobjeđuje stalnim napretkom tolikih znanstvenih područja koja pružaju uvid u nerođeno dijete u maternici; pobjeđuje velikodušnošću milijuna udomiteljskih obitelji, kao i suosjećanjem skrbnika i volontera u kriznim centrima za trudnoću i u vjerskim organizacijama koje služe ženama u gradovima i mjestima diljem Amerike”, prenosi Katolička informativa agencija u Americi.

Susan B. Anthony kao primjer za nasljedovanje u radu

Pence je također potaknuo sudionike da nastave rad Susan B. Anthony. Susan je poznata po tome što se borila za ukidanje ropstva, pravo glasa žena i ženska prava općenito, te za umjerenost.

„Susan se borila protiv nepravdi, kojih je previše preživjelo do danas, a pobačaj je najgorja od njih”, rekao je Pence. „Trebamo vašu emergiju i oduševljenje. Trebamo vaše molitve”, dodao je.

Okupljenima se obratio i viši savjetnik Bijele kuće, Kellyanne Conway, koji je zahvalio na pomoći u obrani ljudskoga života uz obećanje da će administracija učiniti još više da bi se sačuvao život nerođenih.

„Mexico City Policy” – početak pro-life djelovanja

Mike Pence nastavio je s aktivnostima usmjerenima na zaštitu života nerođene djece, koje je započeo novoizabrani predsjednik Donald Trump. Ako se prisjetimo, Trump je dolaskom na vlast ponovno proglasio „Mexico City Policy”, kojim se uskraćuje novac (američkih) poreznih obveznika stranim nevladinim organizacijama koje promiču ili izvode pobačaje u drugim zemljama – pritom često kršeći zakone tih zemalja, kako stoji u poruci kardinala Timothya Dolana, koji je podržao Trumpovu odluku.

Najčitanije

Na vrh