Duhovnost

VJERA KOJA RASTE

Gospodin mi je pokazao da će se od Njegove slave zatresti to mjesto Bog se proslavlja po tvom ozdravljenju te stoga svojim životom ti Njega trebaš proslavljati

Foto: Shutterstock

Foto: rdonar, Shutterstock

 

Između grijeha i bolesti često postoji bliska povezanost. Koliko ljudi zna da njihova bolest može biti izravna posljedica grijeha? Nadam se da nitko tko živi u teškom grijehu neće doći da se netko pomoli za njega. Ali ako posluša Boga, pokaje se zbog svog grijeha i ne čini ga više, Bog će ga naći i ukloniti u njemu bolest i grijeh. „Molitva vjere će spasiti nemoćnika; Gospodin će ga podići, i ako je sagriješio, oprostit će mu se.“ (Jak 5,15)

„Ozdravljenje se događa radi Božje slave…“

Vjera samo predstavlja otvorena vrata kroz koja dolazi Gospodin. Nemojte reći: „Ozdravio sam po vjeri.“ Vjera ne spašava. Bog spašava kroz ta otvorena vrata. Ozdravljenje dolazi kroz ta ista vrata. Vi vjerujete, a kroz ta vrata dolazi ozdravljenje. Po vjeri se očituje Kristova snaga. Ozdravljenje se događa radi Božje slave. I ja sam sada ovdje jer me Bog ozdravio kada sam bio na umoru. Sada obilazim svijetom propovijedajući o potpunu otkupljenju i čineći sve da se proslavlja predivno ime Isusovo po kojemu sam i sam izliječen.

„Bog se proslavlja po tvom ozdravljenju te stoga svojim životom ti Njega trebaš proslavljati“

„Više ne griješi da te što gore ne snađe.“ Na jednom drugom mjestu (Lk 11, 24-26) Isus govori o nečistu duhu koji je istjeran iz čovjeka. Kuća koju je napustio bijaše sva pometena i uređena, ali nije imala nova stanovnika. Zatim nečisti duh uzme sa sobom još sedam drugih duhova, gorih od sebe, te se svi zajedno nastane u toj praznoj kući. Na kraju je onomu čovjeku bilo gore nego na početku. Gospodin te ne ozdravlja da bi ti onda odlazio gledati sportske utakmice. Bog se proslavlja po tvom ozdravljenju te stoga svojim životom ti Njega trebaš proslavljati. Ali ovaj čovjek nije napravio nikakav korak. Nije se pomakao s mjesta te uopće nije slavio Boga niti tražio da ga Duh Sveti ispuni. Zato mu je na kraju bilo gore nego na početku.

„Ovo će biti na moju slavu…“

Gospodin želi toliko pročistiti motive i želje našega srca da čeznemo samo za jednom stvari, a to je Njemu iskazati slavu. Jednoga sam dana čuo kako mi Gospodin govori. „Ovo će biti na moju slavu.“ Jedan je mladić dugo bolovao oduzet bespomoćno ležeći u svojoj postelji. Nije mogao ustati niti se mogao samostalno hraniti. Budući da je padala kiša i osjećala se velika vlaga u zraku, rekoh njegovim ukućanima: „Bilo bi dobro da njegovu odjeću stavite pokraj vatre da se malo prozrači.“ Ispočetka se uopće nisu obazirali na moj zahtjev, ali bio sam uporan pa su napokon izvadili njegovu odjeću iz ormara.

„Gospodin mi je pokazao da će se od Njegove slave zatresti to mjesto…“

Gospodin mi reče: „Ti nemaš nikakve veze s ovim što će se dogoditi“. Čuvši te riječi legao sam na pod u stavu prostracije. Gospodin mi je pokazao da će se od Njegove slave zatresti to mjesto. Počeo se tresti sam krevet u kojem je ležao mladić. U ime Isusovo na njega sam položio ruke, a na njega se u takvoj silini spustila Božja milost da sam licem pao na pod. Petnaestak minuta nakon toga taj je mladić ustao iz kreveta i, hodajući prostorijom, slavio Gospodina. Stavio je na sebe onu odjeću te izišao u prostoriju u kojoj su bili njegovi otac i majka. Reče im: „Bog me izliječio.“ Njegovi roditelji tada padoše na pod jer snaga je Božja odjednom prožela tu prostoriju.

„Gospodnji Duh danas sve više djeluje…“

U toj je kući također živjela žena koja je uslijed bolesti mnogo puta bila smještena u umobolnicu. Stanje joj se toliko pogoršalo da su je planirali ponovno odvesti ondje. Ali snaga je Božja i nju ozdravila. Bog je u svojoj silini danas jednak kao nekada. Trebamo se vratiti vjeri kakva je nekada bila, odnosno vjerovati svakoj Riječi koja izlazi iz Božjih usta, svakome „Ovako govori Gospodin“. Gospodnji Duh danas sve više djeluje. Bog dolazi. Želiš li biti u tom valu koji diže sve pred sobom, moraš prihvatiti sve što Bog govori.

„Želiš li ozdraviti?“ Sam ti Isus postavlja to pitanje. Odgovori mu. On će te čuti i uslišati.

vjera-koja-raste-3dIz knjige „Vjera koja raste autora Smitha Wiggleswortha. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Kupiti ju možete u elektroničkom izdanju ovdje.

Za Book.hr priredio M. G., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh