Osobni razvoj

AUGUSTYN PELANOWSKI

Evo kad nam Bog može pokazati da nas voli On nas želi prigrliti posebno tada kada vidi da se ne nosimo sa životom, kada padamo i kad se bojimo, kad smo bespomoćni. Moj život je isto neuspješan i označen patnjom, strahom i slabostima, ali jedno imam – Božju ljubav

Foto: Shutterstock

 

U Bogu postoji nekakav sveti prkos. Što mu je teže neku osobu voljeti, to će joj više ljubavi podariti. Što mu veće prepreka postavljam, to ih on gorljivije svladava, dajući dokaze sve veće ljubavi. Čvrsto stoji iza svoje ljubavi prema nama, najmanjima, podcijenjenima, najslabijima i izrabljivanima. Otpušta naše grijehe, prelazi preko naše nevjernosti, ne osvrćući se više na nju.

Bog nam može pokazati da nas voli kad mu pružimo ruke u molitvi

Ne primjećuje da ga odbacujemo, ponižava našu oholost, dobrotom umiruje srdžbu, tolerantan je prema našoj umišljenosti. To je u njemu lijepo, a iskreno govoreći, sve me to čini malim, maleckim, najbezvrednijim. Ja sam uistinu neuspješan i takav ne zavređujem ničiju ljubav, a on me ipak voli. Biti voljenim od Boga – znači uvijek se osjećati pomilovano, iako je jedino što zaslužuješ kazna! Biti voljenim od Boga – znači uvijek se osjećati nagrađeno za nezahvalnost, a ne nezahvalno na daru. Bog nam može pokazati da nas voli kad mu pružimo ruke u molitvi, kad mu dajemo vrijeme da bi njegova riječ doprla k nama, kada priznajemo grijehe i prihvaćamo ga pričešću…

Bog me je izabrao i vidim da želi biti sa mnom jer sam – neuspješan čovjek

To sve je kao pružanje ruku, a Bog prima samo one koji mu pružaju vlastite ruke. Otac može prigrliti dijete samo kada ono pruža svoje ruke i omata se njima oko tatina vrata! On nas želi prigrliti posebno tada kada vidi da se ne nosimo sa životom, kada padamo i kad se bojimo, kad smo bespomoćni. Moj život je isto neuspješan i označen patnjom, strahom i slabostima, ali jedno imam – Božju ljubav. Bog me je izabrao i vidim da želi biti sa mnom jer sam – neuspješan čovjek. Upravo zato!

Nema Više vremena; knjiga; autor Augustyn Pelanowski OSPPE; Nakladnik Figulis; 2017Iz knjige „Nema više vremena!“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh