Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Evanđelje je zahtjevno, ali oblikuje čovjeka da bude snažan Čovjek koji dopušta da ga vodi Evanđelje gradi svoju kuću na stijeni. Kada dođu razočaranja i poteškoće, neće propasti

Foto: Freedom Studio. Shutterstock

Foto: Freedom Studio. Shutterstock

(Mt 11,11-15)

Ljudska narav je slaba i ne voli biti disciplinirana; želi živjeti instinktivno. Đavlov glas kaže: „Idi kuda te nagon vodi. Ne uskraćuj si nijedno zadovoljstvo, dozvoljeno ili nedozvoljeno“. I tako smo posljednjih desetljeća odgojili naraštaj beskičmenjaka.

Ždrebad u preriji

Danas su mladi kao ždrebad u preriji. Misle da su osvojili slobodu, ali, nažalost, ne shvaćaju da su utonuli u glib razvrata. Dovoljno je malo razočaranje, neki neuspjeh u društvenom i emotivnom životu da više ne žele živjeti. Pred njihovim očima mrav postaje slon.

Zahtjevni Krist

Mnogi mladi odbacuju Krista Isusa jer je – kažu – zahtjevan. Onda više vole slušati pjevače, televizijske ličnosti, glumce koji ih navode da žive bez discipline. Mnoge poteškoće i razočaranja, mnoge boli i trpljenja, mnoge napasti sam morao nadvladati u životu. Naravno, zbog ljudske slabosti, koji put sam rekao ‘Da’ kad sam trebao reći ‘Ne’ i ‘Ne’ kad sam trebao reći ‘Da’, ali, Kristovom milošću, nisam ostao s usnama u prašini. Ustao sam i nastavio hodati sa snagom Duha.

Disciplina

Disciplina je nasilje koje vršimo nad samima sobom kako ne bismo bili uveli list nošen naletima vjetra. Današnji naraštaj je skloniji vršenju nasilja kako bi uništio onoga tko mu se protivi.

Evanđelje je zahtjevno, ali oblikuje čovjeka da bude snažan, odlučan, siguran i nepobjediv u činjenju dobra. Čovjek koji dopušta da ga vodi Evanđelje gradi svoju kuću na stijeni. Kada dođu razočaranja i poteškoće, neće propasti. AMEN. ALELUJA.

S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskih zvanja

Preporučujemo knjigu „Pet minuta s Matejem Evanđelistom“ autorâ fra Marija Crvenke. Knjigu možete nabaviti putem webshopa naše Biblioteke Figulus ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh