Vijesti

Eho konferencija 2016. vol. 2

Eho projekt evangelizacija konferencija 2016. vol.2.

Kada predaš svoj život Bogu, krećeš u veliku avanturu. Putem upoznaješ ljepote svoga Boga, radiš na sebi i naučiš raspoznati njegov glas. Tada možeš biti siguran da radiš ono što je Bog htio za tvoj život. Tako je nastao i projekt Eho. Vidjevši stanje u društvu, pogotovo među mladima, i čuvši Božji glas, odlučili smo krenuti u nešto posve novo.

Budući da se kao prijatelji dobro poznajemo, već jedno vrijeme radimo zajedno i vjerujemo si, međusobno smo se ohrabrili i krenuli. Vjerujemo da će se kroz ovaj projekt potvrditi Božja Riječ!

Želimo vidjeti novu generaciju mladih koja ustaje na molitvu i koja će živjeti punim plućima jer će biti puna Duha Svetoga. Želimo da mladi uz našu pomoć i Božje vodstvo shvate svrhu svog života, imaju viziju i slijede je. Želimo podići mlade ljude koji će postati promjena koju žele vidjeti u svijetu. Prave vođe, molitelji, hrabri očevi i majke, govornici i poznavatelji Božje Riječi – generacija koja će biti eho Božje ljubavi gdje god se nalazi!

Vrlo važan dio Eho projekta je i Eho konferencija. Održana je već tri puta, a u listopadu ove godine održat će se i četvrta Eho konferencija! Zamišljena je kao dvodnevni susret u kojem će biti zanimljivih radionica, izvranrednih predavanja, radosnog slavljenja i žarke molitve! Stotine mladih koji udružuju svoja srca, glasove, molitve i osmijehe – neprocjenjivo!

Posljednje tri godine pokazale su nam koliko su ovakvi događaji potrebni u današnjem društvu! Bilo je divno vidjeti mnoštvo mladih kako svim srcem slave Boga, pjevaju, plješću pa čak i plešu. Svjedočili smo snažnoj prisutnosti Duha Svetog što se moglo uočiti u nagovorima, predavanjima, molitvi i slavljenju. Eho konferencija trenutak je osvježenja i ohrabrenja za daljnji rad i daljnje suočavanje sa svime što nam život donosi. Kao što maratonac tijekom maratona ima nekoliko mjesta na kojima može popiti vode i osvježiti se, tako za sve mlade postoji Eho konferencija kao trenutak osvježenja i primanja nove snage za svjedočenje vjere i življenje kršćanstva u svakom trenutku života, ne samo nedjeljom na misi.

29. i 30. listopada 2016. g. ponovno ćemo se okupiti u Vrbovcu u hotelu Bunčić. Pozivamo te da nam se pridružiš u druženju i primanju svježine Duha Svetoga, koja nam je svima potrebna, koliko god se nekad borimo protiv toga.

Veselimo se vašem dolasku na Eho konferenciju i jedva čekamo vidjeti što nam je Bog pripremio ovaj put! On jedva čeka da mu dođeš!

Na Eho sam došao bezvoljan i bez ikakvih očekivanja, a otišao sam pun Božje milosti i ljubavi. (Filip Pažin)

Bio sam na brojnim susretima, grupama, konferencijama i sličnim događanjima i uvijek mi je promicala ključna stavka onoga što Bog traži od mene, a to je da izađem iz mreže u koju sam se pošteno zapetljao. Vjerujem da sam na Ehu to shvatio, stoga vam hvala što ste to omogućili! (Julio Car)

Zahvaljujem Bogu što je preko vas naučio druge kako se istinski radovati u Gospodinu. Svidjela su mi se snažna svjedočanstva koja nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim i izvanredna predavanja preko kojih mi mladi možemo spoznati kakav je naš Bog zapravo. Sada znam da je moj Tatica pun ljubavi! (Petra Salopek)

Eho konferencija me vratila Bogu, a za time sam već dugo žudila. Popucali su neki lanci, izliječile su se rane, ponovno sam usmjerila svoj pogled na bitno, nekima sam oprostila, a nekima sam se i ispričala, što je bilo posebno teško jer sam inače ponosna djevojka. Upoznala sam nove prekrasne ljude, s drugima se još više zbližila i napunila sam baterije za nove pobjede, što je i cilj Eho konferencije. (M. B.)

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book.

Najčitanije

Na vrh