Duhovnost

DUŽNOSTI CRKVE

Egzorcist o. Ripperger: Živimo u izvanrednim vremenima i postat će još gore Poslušajte izvrsno predavanja o. Rippergera o stanju u Crkvi i svijetu, njihovoj uskoj povezanosti, kao i dužnostima Crkve i njezinih članova…

Egzorcist o. Ripperger: Činjenica je da je svijet poludio; do kraja ovoga predavanja vidjet ćete da problem leži u Crkvi...

Foto: Shutterstock

 

Izdavačka kuća Kyrios pripremila je prijevod za sjajno predavanje oca Chada Rippergera o stanju u Crkvi i svijetu, njihovoj uskoj povezanosti, kao i dužnostima Crkve i njenih članova.

U prvom nastavku otac Ripperger se osvrnuo na stanje u Crkvi.

„Postoji ideja da svijet utječe na Crkvu. Iskreno, mislim da je to promatranje situacije s krive strane. U stvari, to pokazuje nerazumijevanje toga kako Crkva utječe na svijet. Trenutno se čini kao da je Crkva nebitna. Čini se da ništa od onoga što radi i govori nema nikakav utjecaj. Štoviše, izgleda kao da ide u korak sa svime što se danas događa u svijetu.

No ako zaista pogledate, to zapravo nije tako. Istina, u nekoj mjeri svijet utječe na Crkvu. Međutim, nije istina da je to prevladavajuća dinamika. Postoje određena načela koja moramo proći prije nego počnemo govoriti o utjecaju Crkve na svijet.

Činjenica je da je svijet poludio; do kraja ovoga predavanja vidjet ćete da problem leži u Crkvi.“…

U drugom nastavku otac Chad se između ostaloga dotaknuo ovih tema: prosvjetljenje savjesti, kazne, pročišćenje, era mira, proroštva crkvenih otaca, Gospine poruke, posveta Rusije, bitnost nenavezanosti na stanje u Crkvi koje će postati još gore kao i stanje u svijetu te duhovna i prirodna priprema za ono što dolazi po njemu i po proročkom konsenzusu (ratovi, nestašica hrane)…

„Živimo u izvanrednim vremenima i postat će još gore”, kaže otac Ripperger. Što nam je činiti i kako se pripremiti, pogledajte u još jednom zanimljivom izlaganju:

Za Book.hr priredila I. A.; izvor: Izdavačka kuća Kyrios

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh