Preporučamo

PREPORUKE IZ NAŠE BIBLIOTEKE

Duhovne knjige koje vam mogu obogatiti ovo Došašće „Samo Bog zna dobra koja mogu proizići iz čitanja samo jedne dobre katoličke knjige.“ sveti Ivan don Bosco

Foto: Figulus

 

Došašće je sveto i milosno vrijeme… Bog nam dariva to vrijeme i ono je za nas vrijeme spasenja… Iskoristimo to vrijeme, umjesto trošeći ga satima na bezvrijedan medijski sadržaj, za duhovan rast, za približavanje Bogu, za upoznavanje Boga… To možete, i mi vam toplo preporučamo, čitajući dobro duhovno štivo. „Samo Bog zna dobra koja mogu proizići iz čitanja samo jedne dobre katoličke knjige.“, kaže sveti Ivan don Bosco, a mi vam donosimo nekoliko preporuka iz naše biblioteke Figulus:

 

„Valovi milosti” patera Augustyna Pelanowskog, knjiga komentara Lukina evanđelja.

„Biblijske priče za djecu i mlade. Isus ti govori…”Ova će knjiga svakom djetetu pomoći upoznati Božju Riječ i uživati u Isusovoj prisutnosti. Ilustracije su predivne a biblijski događaji ispričani tako da će ih svako dijete čitati s oduševljenjem!

„Košulja od vatre. Godina dana u društvu svete Male Terezije…”U ovim Heatherinim memoarima čitamo kako je ona, obraćenica s burnom prošlošću, provela godinu dana razmatrajući o svetoj Maloj Tereziji. Nasljedujući ju koliko god je mogla, otkriva radikalnu vjeru, istinsku ljubav i nevjerojatno plodan život svima nam drage francuske redovnice.

„Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu…“. Znaš li da prikazanjem Isusove žrtve zaista možeš postići: oslobođenje od strahova, nemira i tjeskobe, otkupljenje od duševnih boli, otkupljenje od bolesti, oslobođenje od zarobljenosti pojedinim grijehom, oslobođenje i zaštitu od demonskih utjecaja, oslobođenje duša iz Čistilišta, spasenje umiruće osobe za koju prikazuješ Misu, vodstvo Duha Svetoga u zahtjevnim okolnostima, nutarnji mir i radost, rast u plodovima Duha
rast u ljubavi prema Bogu i bližnjima, i mnoge druge blagoslove?! Znaš li prikazati Svetu Misu na neku od tih nakana? Razumiješ li što se stvarno događa na Misi? O svemu tome možeš čitati u knjizi.

„Zagonetka u snijegu”… Uzbudljiv roman za djecu i mlade – o prijateljstvu, hrabrosti i molitvi.

„Razgovori s Majkom Terezijom”. Osobni portret svetice, njezina misija i velika ljubav prema Bogu

„Bog traži čovjeka”. U knjizi pronađite odgovore na pitanja: Kako se savršen Bog može nastaniti u nesavršenim ljudima? Smetaju li nam naše emocije na putu spasenja? Zašto je savez s Bogom za ljude najkorisniji ugovor na svijetu? Po čemu je samostan sličan elektrani? Što je zloduhu najvažnije? Može li se pretjerano vjerovati u Božje milosrđe? Koja je najbolja taktika u duhovnoj borbi? Na čemu se temelji „noć duha“, koju su doživljavali mistici? Mora li kršćanin uvijek biti radostan?…

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh