Svjedočanstva

OSLONI SE NA RIJEČ

„Duh Sveti mi je opet priskočio u pomoć“ »Često se dogodi situacija koja me razljuti, ogorči, učini frustriranom, poniženom. Osjećaji se miješaju. Što sad učiniti? … Duh Sveti priskače u pomoć…«

„Duh Sveti mi je opet priskočio u pomoć“

Foto: Shutterstock

 

Često se dogodi situacija koja me razljuti, ogorči, učini frustriranom, poniženom. Osjećaji se miješaju. Što sad učiniti?

Duh Sveti priskače u pomoć i stavlja mi u um: „Sila i Snaga…“

Usudim se na glas izgovarati: „Ooo, ne, ne, ne, nemaš više prava na mene… Odlučila sam hoditi u Božjoj sili i snazi. Molim te, Bože, pomozi mi, molim te.“

Ponovno mi Duh Sveti priskače u pomoć riječima: Ne, moja ruka nije prekratka da vas spasi…

Bože, to mi ti govoriš. Oslanjam se na tvoju riječ. Znam da to stoji u Izaiji 59. Uzimam Bibliju, pronalazim Knjigu proroka Izaije i čitam dalje: „…niti mu je uho otvrdnulo da ne bi čuo…“ Moj duh treperi, ne vidim nikoga, slušam hvale koje izlaze iz mog srca, slavim, veličam njegovo Ime… Čitam dalje:

…nego su opačine vaše jaz otvorile

između vas i Boga vašega.

Vaši su grijesi lice njegovo zastrli,

i on vas više ne sluša.

Kad sam to pročitala, skamenila sam se. Zapitala sam: „Bože moj, koji grijesi, koje opačine?“

A onda sam se počela kajati, opraštati, odricati, moliti milost za oproštenje… Zatim sam ponovno izricala dugačku molitvu iz prvog retka i zahvaljivala što mi je otkrio ono što je bilo skriveno.

Čitala sam dalje, no ništa me nije posebno dotaklo. I Duh Sveti me ponovno vratio na početak te sam ponovno čitala od prvog retka. U međuvremenu sam imala telefonski poziv. Razgovarala sam i u isto vrijeme čitala; nisam mogla odvojiti pogled od Biblije, i tada mi je duh ponovno počeo ‘titrati’ na redak 21:

„A ovo je moj savez s njima“, govori Jahve. „Duh moj koji je na tebi i riječi moje koje stavih u tvoja usta neće izići iz usta tvojih ni usta tvojega potomstva, ni iz usta potomstva tvojih potomaka, od sada pa dovijeka“, veli Jahve.

I danas traje ta radost jer se stalno osvrćem na njegovu riječ i obećanje koje mi je dao. Uistinu mi daje radost to što mogu biti radosna i onda kad to nije moguće, jer onomu koji vjeruje moguće je sve. U Poslanici Rimljanima piše da Bog sve okreće na dobro onome koji ga ljubi.

Situacija je i dalje možda gotovo ista, ali nisam ja. Bog radi na svima nama a ponajviše na meni. Sve će se odviti i riješiti onda kad on bude htio, a ne ja.

Bogu hvala za „Školu molitve“ koja mi pomaže živjeti život u punini. Znam da sam kruto i neobrađeno drvo a Božja riječ „šmirgl-papir“ koji me obrađuje za sebe.

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati  e-mailom na adresu: [email protected].

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh