Svjedočanstva

AMANDA VERNON I FR. MATT FASE

Dopustili su Bogu da slomi njihovu romansu: Zaljubili su se još u srednjoj školi, ali Bog je imao drugačije planove… Amanda, pjevačica duhovne glazbe i fr. Matt Fase, član Družbe svetog Križa, prijatelji su od srednje škole, a u tom su se razdoblju i zaljubili jedno u drugo. Ipak, Bog je imao drugačije planove…

Foto: YouTube

 

Nedavno se internetom proširila zanimljiva životna priča fr. Matta Fasea i Amande Vernon, objavljena u knjizi „Kad Bog slomi romansu“.

Amanda, pjevačica duhovne glazbe i fr. Matt Fase, član Družbe svetog Križa, prijatelji su od srednje škole, a u tom su se razdoblju i zaljubili jedno u drugo. Ipak, Bog je imao drugačije planove koji su razdvojili njihove životne putove. Danas je Amanda supruga i majka četvero djece, dok je Matt svećenik.

Amanda sa suprugom i djecom

 

U knjizi „Kad Bog slomi romansu“ objašnjavaju kako se nisu vodili osjećajima u svom odnosu, već su dopustili Bogu da ih vodi. Oboje su željeli ono najbolje za drugoga.

„Godinama sam čekala Matta – nisam izlazila ni s kim drugim jer sam mislila samo na njega“ – prisjetila se Amanda i dodala da je u to vrijeme, dok ga je čekala, Matt molio za nju u sjemeništu.

Mattova molitva glasila je ovako:

„Gospodine, blagoslovi Amandu. Čuvaj ju. Udalji od nje one koji ju žele iskoristiti ili nauditi na bilo koji način. Dovedi u njezin život pravu osobu. Čovjeka koji će je voljeti i štititi, koji će ju voditi tebi. Čovjeka koji je bolji od mene.“ (Iz knjige „Kad Bog slomi romansu“)

Ređenje fr. Matta Fasea

 

Oboje su Božju volju tražili u molitvi, sve do trenutka kada su bili sigurni da ih Bog poziva na različite putove:

„Naša su srca bila dobro pripremljena za taj trenutak. To je nešto o čemu smo razmišljali i molili za to“ – rekla je Amanda, napomenuvši da postoje i drugi koji su imali slično iskustvo kao ona i fr. Matt, ali i da knjigu ne bi mogla napisati bez blagoslova svoga supruga s kojim ima četvero djece.

Na pitanje kako su nakon svega ostali prijatelji, odgovorila je da su zajedno prošli kroz mnoge teškoće te da je upravo ta bol učinila njihovo prijateljstvo snažnijim – ono se temelji na istini, a ne na osjećajima.

„Bog u naša srca stavlja naše najdublje želje kako bismo ih ispunili“ – zaključila je Amanda.

Izvor: ChurchPOP

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh