Svjedočanstva

PLAMEN JE SIŠAO NA DJECU!

Don Damir ispričao nevjerojatno svjedočanstvo osmašice koje je doživjela na krizmi, svojoj i svoje rođakinje! Ono što je ona opisala, naglašava don Damir, je živa istina! Na dan krizme mi primamo puninu darova Duha Svetoga!

Foto: Screenshot

 

Djevojka, osmašica, zamolila je nakon vjeronauka don Damira Stojića za razgovor. Nije ga poznavala, on je, na početku službe kao kapelan na Jarunu, držao vjeronauk za krizmanike dvjema školama, a župnik drugim dvjema, jednu od koje je pohađala i djevojka. Međutim, don Damir je tada mijenjao odsutnog župnika.

Poruka za don Damira

Nakon nelagode i oklijevanja, rekla mu je da otkako zna za sebe razgovara sa svojim anđelom. Don Damir slušao ju je, poštujući djevojku, ali ne vjerujući u ono što govori.

Potom mu je djevojka rekla da ima poruku za njega.

„Vaš anđeo čuvar je zamolio mog anđela čuvara da zamoli mene da vama kažem da ste dobar svećenik, ali da premalo molite.”
„Koju hrabrost morate imate da ovo kažete svećeniku”, prisjeća se don Damir što mu je prošlo kroz glavu slušajući u nevjerici što mu osmašica govori… Mislio je da je na rubu ludosti, ali je krenuo njezinim putem pa tražio da pita neka pitanja svog anđela čuvara… Djevojka mu je tad rekla: „Da, ja ga mogu pitati, ali on može samo ono što mu Bog dopusti!”. Odgovor je iznenadio don Damira, jer ova djevojka je znala svoju teologiju.
„Inače, don Damire, anđeli ništa ne mogu činiti mimo Božje volje, jer oni tako savršeno ljube Boga”, nastavila je djevojka.

„Kako ga vidiš? Fizičkim očima, ili?”, pitao ju je.

„Ne, don Damire, ja ga ne vidim fizičkim očima, nego onako u duhu, teško mi je to objasniti… Ali znam da je tu i mi imamo razgovor…”

„Ti čuješ njegov glas kao što čuješ moj glas?”

„Ne, to su nutarnji glasovi.”

„Ona stvarno pogađa neke stvari”, pomislio je don Damir.

Ne želi se krizmati

„Pitao sam je hrpu stvari, ali za većinu anđeo nije imao dozvolu reći.” Pratio ju je taj cijeli semestar, imali su jako puno razgovora, kaže don Damir… Dva tjedna prije krizme došla mu je i rekla da se ne želi krizmati.

„Nisam spremna”, rekla je.

„Ako je itko spreman, ti si spremna”, odgovorio joj je.

Dva, tri tjedna ranije, ona je bila na krizmi svoje rođakinje i vidjela je za vrijeme krizme kada su djeca dolazila gore, kako plamen silazi na djecu – mislila je da će poginuti taj dan, da to neće moći podnijeti, ispričao je don Damir što mu je djevojka rekla.

Rekla je da je vidjela plamen kako silazi k’o grom na djecu.

Kazao joj je da se mora krizmati. I, kako kaže, jedini razlog zašto je išla na krizmu je  – jer je on bio njezin duhovnik i bila mu je poslušna.

Ovo se uistinu događa na krizmi

U trenutku dolaska ove djevojke pred biskupa i primanja sakramenta Potvrde, svjedočio je don Damir, ova djevojka je bila u ekstazi. Kaže, kuma ju je morala gurati, pridržavati. Ta cura je, vjeruje joj, imala mistična viđenja u tom trenutku.
„Ograđujem se, to su osobne objave… Ali ja joj vjerujem”, kazao je don Damir na vjeronauku za studente govoreći o sakramentu Potvrde.

„Rekao bih da je doživjela i karizmatske karizme.”, dodao je.

Ono što je ona opisala, naglašava don Damir, je živa istina! Na dan krizme mi primamo puninu darova Duha Svetoga!

Ovo je svjedočanstvo don Damir Stojić podijelio na početku svoje kateheze o sakramentu Potvrde koju je na YouTube kanalu objavila na Nova Eva; u nastavku možete pogledati katehezu u cijelosti:

Ivana Adamić, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh