Aktualnosti

9. VELJAČE U ZAGREBU

Dođite na sajam rabljenih stvari i podržite rad zajednice „Korablja“ Na sajmu se može pronaći rabljena, dobro očuvana odjeća za djecu i odrasle, kao i razni sitni pokloni, nakit, igračke i kućne potrepštine. Proizvodi se plaćaju prema osobnim mogućnostima

Dođite na sajam rabljenih stvari i podržite rad zajednice „Korablja“

Foto: Sajam rabljenih stvari

 

Tradicionalni sajam rabljenih stvari udruge Korablja održat će se u subotu, 9. veljače 2019. godine, od 10 do 20 sati u prostorijama samostana bl. Augustina Kažotića (Ivanićgradska 71) u Zagrebu. Na sajmu se može pronaći rabljena, dobro očuvana odjeća za djecu i odrasle, kao i razni sitni pokloni, nakit, igračke i kućne potrepštine. Proizvodi se plaćaju prema osobnim mogućnostima.

Novac prikupljen ovim sajmom pomoći će djelovanje zajednice Korablje – Arka u Zagrebu.

Korablja je osnovana kako bi omogućila osobama s intelektualnim teškoćama da daju svoj doprinos u izgradnji čovječnijeg društva. Djeluje u istočnom dijelu grada: radne aktivnosti, vikend programi, program podrške osobama s višestrukim teškoćama koje žive u obitelji, susreti za roditelje i druge članove obitelji. Korablja je članica L’Arche International, mreže zajednicâ Arka koje već 50 godina djeluju u više od 40 zemalja u svijetu.

Sajam – mjesto susreta

No, Korablja je prije svega zajednica, odnosno mjesto pripadanja osoba s intelektualnim poteškoćama i bez njih, koji ju zajedno tvore. Stoga organizira različite aktivnosti kako bi se ranjivost ljudske osobe prepoznavala kao dar, a ne samo problem kojeg treba riješiti (suradnja s mladima, fakultetima, vjerskim zajednicama, različitim institucijama, izdavaštvo…).

Sajam rabljenih stvari jedna je od tih aktivnosti. U njegovoj pripremi sudjeluju brojni volonteri kao i osobe s intelektualnim teškoćama koje svojom spontanošću u međuljudskim odnosima ruše mnoge barijere među ljudima. Povezujući različite, sajam je tako postao mjesto susreta gdje svaka osoba, bez obzira na njezine sposobnosti, ima što dati drugima.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh