Svijet

U ARGENTINI

Dječak pješačio desetak kilometara zbog krizme: Isus vas čeka Nakon što se s roditeljima uputio po blatu pješice na krizmu, 11-godišnjak je za svoje djelo dobio blagoslov od pape

Foto: Viktor Keri, Unsplash

Foto: Viktor Keri, Unsplash

 

Jedanaestogodišnji Maximiliano Pavillaux iz Argentine hodao je 11 kilometara (op.a. originalno navedeno oko sedam milja) po blatnim cestama kako bi primio sakrament potvrde, a vijest je stigla do pape Franje koji mu je poslao blagoslov, prenosi CNA. Maximiliano živi sa svojim roditeljima i četvero braće i sestara u ruralnom području oko Suipacha, malog grada u pokrajini Buenos Airesa. Cijelu godinu se pripremao za sakramenta potvrde koji je bio zakazan za 11. studenog.

Loši vremenski uvjeti

Noć prije krizme, i usred neprestane kiše, Carola i Rolando, Maximilianovi roditelji, počeli su se brinuti jer obiteljska vozila neće moći stići do grada po blatnim seoskim cestama, a traktor koji koriste za rada polja bila su pokvarena. Postojala je jedna alternativa, ali roditelji su mislili da je dječak neće pristati na nju. A to je da hodaju desetak kilometara po blatu. No, na njihovo iznenađenje, Maxi je pristao. Dječak i njegovi roditelji krenuli su u 7 ujutro kako bi mogli stići u crkvu na vrijeme primanje sakramenta potvrde koji je započinjao u 10.30.

Svećenik koji je služio misu spomenuo je dječakov podvig kao primjer za nasljedovanje, a mnogi su mu kasnije prilazili čestitati.

“Nismo žalili ni za čim, bili smo sretni”, rekli su.

Za sve čuo i papa

A Maximilianova je priča dospjela i do pape Franje koji mu je iz Rima poslao svoj apostolski blagoslov i dar. Uokvireni apostolski blagoslov i darovi Svetog Oca 11-godišnjaku su uručeni na misi koju je predslavio biskup Mauricio Landra, pomoćni biskup Mercedes-Lujána, koji je posebno putovao u Suipachu kako bi uručio Papino priznanje dječaku u ruke.

Ostalu djecu koja se pripremaju za primitak sakramenta potvrde Maksimilijan je podsjetio „da vas Isus čeka i da će uvijek biti s vama, kao što će biti i sa mnom“.

Izvor: Catholic News Agency

Za Book.hr priredila A. P.

Novo izdanje knjige „Sila odozgor“ od danas u prodaji!

Preporučujemo knjigu„Sila odozgor“autora Josipa Lončara. Knjiga daje odgovor na pitanje kako se u praksi služiti darovima Duha Svetoga koje smo primili po sakramentu krizme.

Knjigu do 22. prosinca 2023. možete nabaviti po sniženoj cijeni putem webshopa naše Biblioteke Figulus ovdje.

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh