Svjedočanstva

KAKO BOG ČINI ČUDA

Dirljivo svjedočanstvo patera Glogovića: Dva sam tjedna nagovarao jednu ženu da ne pobaci, a Bog je učinio čudo u dvije minute… „Kleknuo sam i upitao se, u čemu sam pogriješio? Zašto nisam mogao doprijeti do te majke, koja priznaje kucanje još jednog srdašca u sebi, ali ga ne prihvaća? Nisam se ipak predao…“

P. Marko Glogović: Dva sam tjedna nagovarao jednu ženu da ne pobaci, a Bog je učinio čudo u dvije minute…

Foto: Vyshnova, Shutterstock

 

Od 14. veljače do 24. ožujka započinje korizmena kampanja inicijative „40 dana za život” stoga vas podsjećamo na dirljivo svjedočanstvo patera Marka Glogovića:

 

Slušala je, nešto prihvaćala, nešto osporavala, no na kraju svega šalje mi poruku…

Supruga se sprema na abortus

Zove me mladi oženjeni otac jednog djeteta, te plače kako je drugo dijete „prebrzo došlo“ i njegova se supruga sprema na abortus. Vapi da mu pomognem, da ju uvjerim kako je to veliko zlo i kako nema razloga da se takvo što učini. Tražim i dobivam njezin broj, i s njegovim dopuštenjem zovem suprugu. Kroz dva puna tjedna svako smo se malo čuli, a ja sam joj pokušao objasniti čudo i blagoslov i tajnu i dar života, s teološke, filozofske, ekonomske, političke, medicinske, biblijske, antropološke, apologetske i svake druge strane. Slušala je, nešto prihvaćala, nešto osporavala, no na kraju svega šalje mi poruku: „Hvala na svemu, ja sutra ipak idem u bolnicu. Oprostite mi, jednostavno nisam spremna na drugo dijete.“

Jer, očito, moje riječi ili nisu bile i Njegove već samo moje, ili mi je kroz ovu priliku Gospodin htio otkriti i nešto dublje i veće. Na primjer, to da previše stavljam na svoju pamet i uzdam se u svoje iskustvo i talente više nego li u Njega… I što se dogodilo?

Zašto nisam mogao doprijeti do te majke

Kleknuo sam i upitao se, u čemu sam pogriješio? Zašto nisam mogao doprijeti do te majke, koja priznaje kucanje još jednog srdašca u sebi, ali ga ne prihvaća? Nisam se ipak predao. Nazvao sam nekolicinu vjernih vjernika i zajedno smo organizirali noćno bdijenje. Baš smo žestoko slavili i plakali pred Bogom, slamali smo srca u vapaju, tražeći Ga da On na svoj način i u svoje vrijeme, spasi ovo svoje najmanje dijete te sve one koji ga ne žele… Jer, očito, moje riječi ili nisu bile i Njegove već samo moje, ili mi je kroz ovu priliku Gospodin htio otkriti i nešto dublje i veće. Na primjer, to da previše stavljam na svoju pamet i uzdam se u svoje iskustvo i talente više nego li u Njega… I što se dogodilo? Ujutro me zove majka te mi sva potresena priča kako se uputila u bolnicu s novcima, no na samom izlazu iz stana kaže joj sinčić: „Mamice, sanjao sam da ću dobiti seku… Kad ćeš mi roditi seku?“

Meni je trebalo dva tjedna, Gospodinu dvije minute

Žena se zabetonirala na vratima, znajući da nitko nije znao za trudnoću, osim muža, te potpuno sigurna kako se o bebi nije pričalo pred malenim sinom, koji uostalom i ništa ne bi shvatio, zbog svoje dobi. U trenutku je prihvatila znak i glas Božji upućen preko djeteta, te mi je javila kako joj je sada sve jasno i pita na koji račun udruge može uplatiti novce (1800 kn – cijena života nevinoga) određene za pobačaj…! Meni je trebalo dva tjedna, Gospodinu dvije minute. Još jednom mi je pokazao kako ja trebam ozbiljno moliti, a On će ozbiljno raditi. Zar to nije čudo? Imamo pravo na ovakva čuda! Gospodin nam je blizu! Podučava nas i podupire, krijepi i vodi. Blago Njegovima!

Autor: P. Marko Glogović

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Potražite knjige patera Marka Glogovića na webshopu naše Biblioteke Figulus. Ponudu provjerite ovdje.

Ako se zaista želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista) ispod imate kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu  ‘timarine’.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh