Svjedočanstva

DUH GOSPODINOV JE NA NAMA

DIRLJIVO SVJEDOČANSTVO IZ INDIJE Bog na neobičan način pomogao ženi muža pijanca

Foto: Shutterstock

 

Katkada evanđelje mira, šaloma, dolazi na najneočekivanije načine, u najneočekivanijim situacijama.

 

Jedan se od naših pastora, poslan da osnuje crkvu u ruralnome dijelu sjeverne/središnje Šri Lanke, počeo kod kuće sastajati s petnaestak ljudi. Izazvao ih je da svjedoče o svojoj vjeri i dovedu nekoga na sljedeći sastanak.

Jedna je osoba prihvatila pastorov izazov i pronašla nekoga s kime će podijeliti Radosnu vijest – siromašnu, neobrazovanu ženu beznadnoga izgleda.

Suprug ju je redovito tukao i rado je prihvatila poziv na sastanak zbog obećanja: „Kada mi molimo, problemi se rješavaju i dolazi mir.“

Ovu je stariju ženu njezin pijani suprug redovito tukao i rado je prihvatila poziv na sastanak zbog obećanja: „Kada mi molimo, problemi se rješavaju i dolazi mir.“

Nažalost, žena nije razumjela ništa od učenja na sastanku. No zapamtila je pjesmu od jedne riječi – Aleluja. Stalno ju je iznova pjevala. Svaki put je primala sve više mira i njezina je depresija nestajala. Ali uslijedio je ispit njezina novoga „mira“, koji je ušetao kroz njezina vrata.

Zapamtila je pjesmu od jedne riječi – Aleluja. Stalno ju je iznova pjevala. Svaki put je primala sve više mira i njezina je depresija nestajala. Ali…

Kao i obično čula je kako se njezin omamljeni suprug spotiče ulazeći u njihovu malenu kuću; bio je toliko pijan da je samo pao na krevet i zaspao. Te je večeri bila pošteđena uobičajenoga batinanja. Oko dva sata ujutro preplašio ju je zvuk kidanja grana na njihovu slamnatome krovu. Ali što ju je uspaničilo? Golema slonovska surla koja je prošla kroz kokosovo lišće u potrazi za soli.

U svojoj mahnitoj potrazi za hranom slonovi mogu doslovno zdrobiti kuću i ubiti svakoga tko se u njoj nalazi. Žena je s razlogom vriskala, a njezin se muž brzo otrijeznio.

Njezin ju je suprug u nevjerici upitao: „Kada si naučila slonovski jezik?“

Sve čega se mogla sjetiti u tome trenutku bilo je da počne vikati: „Aleluja! Aleluja!“ (Zanimljivo je da je sinhaleška riječ za slona allieya.) Kada je nekoliko puta ponovila riječ, slon je povukao svoju surlu i prestravljen pobjegao.

Njezin ju je suprug u nevjerici zbog neuobičajene slonove reakcije upitao: „Kada si naučila slonovski jezik?“

Jadna se žena i sama pitala. Možda su je uistinu naučili „slonovski jezik“. Stoga je upitala supruga bi li pošao s njom sljedeći put, da i on nauči taj jezik.

Evanđelje šaloma ušlo je u njihov veoma težak život na sasvim neobičan način…

Potpuno je trijezan otišao sa svojom ženom na sljedeći sastanak. Bio je malo obrazovaniji od nje te je potpuno shvatio evanđelje i objasnio ga svojoj supruzi. Oboje su primili Krista.

Evanđelje šaloma ušlo je u njihov veoma težak život na sasvim neobičan način.

duh gospodinov korice 3d

 

 

Iz knjige „Duh Gospodinov je na nama” autorâ dr. Lesliea Keegela i Roberta Hunta. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu, u izdanju Biblioteke Vinograd, možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh