Svjedočanstva

PADRE PIO - ČOVJEK NADE

Čudesno ozdravljenje Padra Pija i Gospa Fatimska „Sveta Marijo, kada si došla u Italiju, prikovala si me za krevet s ovim bolestima. Zar ćeš me sada kada odlaziš, ostaviti u ovakvu stanju?“ Nakon što je izgovorio ove riječi, cijelo se njegovo tijelo počelo snažno tresti...

Foto: Ricardo Perna, Shutterstock

Foto: Ricardo Perna, Shutterstock

Godine 1959. Padre Pio se ozbiljno razbolio. Od 25. travnja bio je prikovan za krevet. Liječnici su bili veoma zabrinuti i prestrašeni. 2. lipnja njegovo se stanje još pogoršalo te su ga pregledala dvojica liječnika: dr. Pontini i dr. Gasbarrini. Pored njih dvojice dodatne su pretrage krajem mjeseca lipnja napravili dr. Valdoni i dr. Toniolo. Liječnici su bili jedinstveni oko postavljanja dijagnoze, a ona je bila zloćudni tumor pluća. (…)

Otac Mario Mason, isusovac koji je utemeljio Marijanski euharistijski pokret, ispričao mi je:

KIP GOSPE FATIMSKE U ITALIJI

Putovao sam Italijom noseći kip Gospe Fatimske iz grada u grad nakon što je taj kip već proputovao cijeli svijet. U Italiju sam stigao 25. travnja, onoga dana kada se Padre Pio veoma razbolio. U Foggiu sam s kipom stigao 5. kolovoza. Odande sam za dva dana trebao poći u Benevento. Međutim, mjesni je biskup, inače star i veoma bolestan svećenik, bio veoma uznemiren jer su u to vrijeme građani otputovali na odmor izvan grada te se bojao da će na vjersku svečanost koju smo planirali, doći vrlo malo ljudi. Stoga smo odlučili odgoditi svečanost u Beneventu, a ja sam odlučio provesti još jedan dan u San Giovanni Rotondu.

Znao sam da se 10. kolovoza obilježava godišnjica svećeničkog ređenja Padra Pija i da će brojni hodočasnici pristizati u San Giovanni Rotondo. Očekivao sam da bi Gospin kip ondje moglo dočekati veliko mnoštvo. Tako je i bilo.

Bog vas blagoslovio zbog sveg dobra koje činite za Crkvu i Italiju

Već se prvu noć pred Gospinim kipom počelo na molitvu okupljati mnoštvo vjernika koji su molili za ozdravljenje Padra Pija. Oko deset sati ujutro pilot našeg helikoptera kojim smo prenosili kip, moj vozač, nekoliko misionara i ja otiđosmo posjetiti Padra Pija u njegovu ćeliju. Fratri koji su skrbili o njemu dobili su jasnu uputu da ga ne umaramo i opterećujemo. Zatekli smo ga kako leži u krevetu, preznojavajući se i boreći se za svaki dah. Rekosmo mu: „Oče, daj nam svoj blagoslov i riječ koju bismo prenijeli hodočasnicima koji pred Gospinim kipom mole njezin zagovor za tebe“. S velikim naporom Padre Pio je prošaptao odgovor: „Bog vas blagoslovio zbog sveg dobra koje činite za Crkvu i Italiju. Recite ljudima neka čine sve ono dobro na što ih Gospa nadahnjuje.“

ČUDESNO OZDRAVLJENJE OCA PIJA

Oko podneva, kada je u crkvi bila tek nekolicina ljudi, Padra Pija su na nosilima donijeli onamo, pred kip Gospe Fatimske koji je on silno želio vidjeti. Nekoliko je minuta molio ondje, a onda su ga odnijeli u njegovu ćeliju.

„Sveta Marijo, kada si došla u Italiju, prikovala si me za krevet s ovim bolestima. Zar ćeš me sada kada odlaziš, ostaviti u ovakvu stanju?“

U dva sata krenuli smo iz San Giovanni Rotonda. Kada je helikopter uzletio, rekoh pilotu neka dva puta proleti povrh kompleksa zgrada bolnice koju je Padre Pio gradio, a onda krenusmo prema Foggii. Već smo odmakli prilično daleko kada osjetih neobičan i snažan poriv da se vratim Padru Piju, kao da me on zove natrag. Rekoh pilotu: „Okreni se natrag, prema San Giovanni Rotondu i preleti iznad samostana“. Kapetan je učinio kao što sam mu rekao. Kada smo bili točno iznad mjesta gdje se u samostanu nalazi ćelija Padra Pija, ostadosmo na tom mjestu u zraku nekoliko trenutaka. Kasnije su mi rekli da je Padre Pio, čuvši buku helikoptera, molio ovako: „Sveta Marijo, kada si došla u Italiju, prikovala si me za krevet s ovim bolestima. Zar ćeš me sada kada odlaziš, ostaviti u ovakvu stanju?“

Na njegovu tijelu nije bilo više ni traga te strašne bolesti

Nakon što je izgovorio ove riječi, cijelo se njegovo tijelo počelo snažno tresti. Fratri koji su u tom trenutku bili oko njega zabrinuti pomisliše da umire. To je trajalo samo nekoliko sekundi. Odjednom se Padre Pio osjećao bolje. Boja mu se vratila u lice te je počeo normalno disati. Rekao je da više ne osjeća nikakvu bol, da mu se vratila snaga i da želi izaći iz kreveta. Liječnici su se odmah okupili oko njega i pregledali ga. Na njegovu tijelu nije bilo više ni traga te strašne bolesti. Dva dana kasnije Padre Pio je ponovno mogao slaviti Misu, ispovijedati i susretati ljude.

Iz knjige „Padre Pio – čovjek nade“ autora Renza Allegrija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

PREPORUKA!

Knjižica ‘Đavao u životu Padre Pija’ autora o. Tarcisija Cervinara.

Knjigu možete nabaviti putem web-shopa.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Najčitanije

Na vrh