Vijesti

CRKVA U SVIJETU // „Povelja siromaha” na Filipinima nova je nada za najugroženije

„Povelja siromaha” na Filipinima nova je nada za najugroženije

Foto: Shutterstock

 

Na Filipinima se snažno osjeća drama siromaštva, i to do te mjere da je sve više i više Filipinaca prisiljeno prodavati svoje organe bogatim zapadnjacima…

Filipinski su crkveni dužnosnici pozdravili činjenicu da je Donji dom parlamenta te azijske zemlje prihvatio nacrt zakona kojim bi se trebali poboljšati životni uvjeti siromašnih i marginaliziranih.

Ako se zakon donese, Vlada bi u skladu s njim trebala dati prednost programima za siromašne, koji se tiču opskrbe hranom, osiguravanjem mjesta za stanovanje, sredstava za život, obrazovanja i zdravstvene skrbi.

‘Velika povelja siromaha’

Pomoćni biskup Manile, mons. Broderick Pabillo, rekao je kako je Velika povelja siromaha nužna mjera kako se ne bi zaboravile nevolje siromašnih. „Nadam se da će postati zakonom“, rekao je biskup Pabillo. Otac Edwin Gariguez, član Nacionalnog tajništva za društveno djelovanje Filipinske biskupske konferencije, napomenuo je da bi zakon također trebao omogućiti potrebnu političku potporu Crkvenim programima za siromašne, te je dodao da bi država trebala djelovati što je prije moguće, kako bi ublažila siromaštvo u toj zemlji.

‘Drama siromaštva’

Na Filipinima se snažno osjeća drama siromaštva, i to do te mjere da je sve više i više Filipinaca prisiljeno prodavati svoje organe bogatim zapadnjacima. Prema državnim podacima u proteklih je nekoliko godina najmanje tri tisuće građana bilo uključeno u nezakonitu transplantaciju i trgovinu ljudskim organima.

Izvor:  Vatikanski radio

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh