Osobni razvoj

ČEŽNJA ZA LJUBAVLJU // Tebi, mladiću posebna srca

Foto: Pixabay

 

„Ljubav je spoznaja da je i tebi netko dragocjen, da u toj osobi vidiš svoj život, ostvarenje sebe i ispunjenje svih svojih čežnji…”

Primijetila sam, kako se, kada se govori o temi ljubavi, uglavnom referira na žene, odnosno djevojke i iz te se perspektive govori i piše. Stoga sam se odlučila ovaj tekst posvetiti svim mladićima, muškarcima čije srce još nije zauzeto, ali u sebi istovremeno nosi čežnju da pripada posebnoj djevojci u njihovu životu.

Slobodno ću reći da sam blagoslovljena prijateljima, koji ispod ‘čelična’ stasa nose dobro srce. Nema ih mnogo takvih, a da su istovremeno dio moga života, ali opet, sretna sam što ih je i ta nekolicina. Slušajući njihova razmišljanja, borbe, radosti i tuge, ne mogu ne zaključiti kako usprkos komentarima kako ‘dobrih’ mladića nema, da su rijetki i da većina samo želi iskoristiti djevojku, postoje oni koji vide dalje od ‘zadovoljavanja’ potreba i iskorištavanja.

„Istinska se dobrota često krije duboko zapakirana ispod rana i povreda,  nanesenih od bliskih nam ljudi”

Vjerujem da vas je još takvih, koji ovo čitate. Istinska se dobrota često krije duboko zapakirana ispod rana i povreda, nanesenih od bliskih nam ljudi. Pa se dogodi da ponekad  ‘zaključamo’ vlastitu nutrinu, kako netko ne bi dotaknuo rane koje su duboko u našem srcu. Istovremeno riskirajući mogućnost da ćemo pustiti da odu i one, koji su mogli ostati. Znajući to, Bog nam u život šalje ljude koji su zapravo ‘melem’ našim ranama. One, koji znaju prigrliti tuđu bol, jednako kao i  radost. Njih vrijedi čuvati.

Tebi, mladiću posebna srca, želim reći jedno: Bog te ljubi. Umro je za tebe. Tu istinu nitko ne može osporiti. Taj isti Bog priprema tvoje srce baš sada, kako bi ga u pravom trenutku mogao pokloniti izabranici svoga srca. Ne opterećuj se pitanjima i mislima kada će to biti i kako će se dogoditi, već danas moli za nju. Da ostane postojana u onome što je Bog naumio za nju i da mu uvijek bude vjerna.

„Bog kroji ljubav po mjeri našega srca”

A već kada dođe pravi trenutak, Gospodin će staviti njeno srce u tvoje ruke. Molim te, dobro ga čuvaj. Ipak je to za tebe posebno srce. Srce tvoje buduće supruge i majke tvoje djece. Sjeti se ovih riječi kada joj se doživotno obećaš i prvi puta se probudiš kraj nje.  I ne zaboravi, to posebno stvorenje Božji je dar tebi; ne dozvoli da prođe dan, a da mu ne zahvališ. Jer On kroji ljubav po mjeri našega srca. Da, toliko si mu poseban.

Hagioterapeutkinja, Lela Crnek, izrekla je snažne misli o ljubavi, kojima želim završiti ovo promišljanje: „Ljubav je spoznaja da si ti nekome dragocjen. Ljubav je vrhunsko dobro, duhovna stvarnost. Ona zato nije isto što i sviđanje, zaljubljenost. Prava i istinska ljubav je vječna, ili je nema, jer je tada samo neki interes. Ljubav je spoznaja da je i tebi netko dragocjen, da u toj osobi vidiš svoj život, ostvarenje sebe i ispunjenje svih svojih čežnji.“.

Najčitanije

Na vrh