Osobni razvoj

FRA STJEPAN BRČINA

Čemu nas danas mogu poučiti ove biblijske žene? Povodom Međunarodnog dana žena fra Stjepan Brčina, uz Blaženu Djevicu Mariju, izdvojio je primjere žena iz Biblije koje nam i danas mogu biti putokaz kako graditi svoj život na čvrstima temeljima

Foto: Unsplash, Becca Tapert

 

„U moderno doba ženama se sve više nameću razni standardi i mjerila vrijednosti te im se nude mnogi uzori koji ne nadahnjuju puninu ženske osobe. Čujemo kako se žena u Crkvi i Bibliji podcjenjuje i obezvrjeđuje. Međutim, to najbolje opovrgava Djevica Marija, u kojoj svaka djevojka i žena pronalazi uzor – ona koja osvjetljuje dostojanstvo i poziv žene u širenju Božjeg kraljevstva.

Biblija, osim nje, nudi još mnogo primjera velikih žena kroz koje je Bog djelovao tijekom povijesti. One su i danas putokaz ženama kako svoj život graditi na čvrstim temeljima, u svijesti da su stvorene na sliku Božju, ne ravnajući se prema svjetovnim idealima i trendovima.”

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh