Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Božji pogled nije na tebi kada… Mudro korištenje novca sastoji se od toga da smo velikodušni sa siromasima

Foto: Ema Woo, Shutterstock

Foto: Ema Woo, Shutterstock

 

(Mk 10,17-27)

 

Ako svako jutro ideš na misu te imaš mogućnost pomoći nekom siromahu, a to ne učiniš, samo gubiš vrijeme. Budi siguran da Božji pogled nije na tebi.

Ako moliš tri krunice dnevno te imaš mogućnost pomoći nekom siromahu, a to ne učiniš, samo gubiš vrijeme. Budi siguran da Božji pogled nije na tebi.

Ako ideš na hodočašća te imaš mogućnost pomoći nekom siromahu, a to ne učiniš, samo gubiš vrijeme. Budi siguran da Božji pogled nije na tebi.

Ako propovijedaš Riječ Božju te imaš mogućnost, a ne pomogneš nekom siromahu, samo gubiš vrijeme. Budi siguran da Božji pogled nije na tebi.

Ako si svećenik ili biskup te imaš mogućnost, a ne pomogneš nekom siromahu, jadan ti! Velika uloga koju obavljaš u Crkvi zasigurno te neće odvesti u Raj!

Ako si vjeran svojoj ženi te imaš mogućnost, a ne pomogneš nekom siromahu, nisi kršćanin.

Ako si pošten u svom poslu te imaš mogućnost, a ne pomogneš nekom siromahu, nisi kršćanin.

zašto je čovjek škrt?

Želiš li znati zašto je čovjek škrt? Po meni, iz dva razloga. On bezumno misli da mu novac daje sigurnost ljubavi, radosti i mira. Drugim riječima, on vjeruje da život dolazi od novca. Stoga, prema njemu, što ima više novca u banci, ima više života. Zbog toga drugi mogu umrijeti od gladi, on neće podijeliti svoj kruh jer se boji živjeti u neizvjesnosti. Pravi razlog je da on čuva materijalna dobra kako bi si u budućnosti osigurao ekonomsku sigurnost, zaboravljajući da bi svaki tren mogao umrijeti. Ne treba demonizirati novac jer, ako se mudro troši, privlači Božji blagoslov, te poštovanje i ljubav siromašnih.

Onomu tko je velikodušan prema siromasima

Mudro korištenje novca sastoji se od toga da smo velikodušni sa siromasima. Onomu tko je velikodušan prema siromasima Gospodin ne samo da umnaža bogatstvo, već mu i daruje život vječni, to jest mir, radost i ljubav. Novac postaje prepreka za zadobivanje života vječnoga kad zbog njega govoriš: “Imam sve, ne nedostaje mi ništa, ne trebam nikoga, niti Boga”. Zbog toga novac čini da se čovjek osjeća snažan i moćan. Novac postaje njegov bog.

Za kršćanina novac je sredstvo preko kojeg se ide u Raj. Amen. Aleluja.

S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskih zvanja

 

 

Izvor: O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskih zvanja, Sjeme / Facebook

Za Book.hr priredila A. P.

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh