Duhovnost

VALOVI MILOSTI

Božji je oprost čudesno iskustvo Ljubav i usrdna molitva oslobađaju čovjeka straha i svakog osjećaja posramljenosti

Osoba se moli raširenih i podignutih ruku, u pozadini križevi

Foto: Creativa Images, Shutterstock

 

 

 

Dok mu gledaš u lice, možeš biti onakav kakav jesi, možeš biti svoj, jer samo gledanje snažno će te uvjeriti, iz minute u minutu, da te upravo takvim Bog želi vidjeti

Ljubav i usrdna molitva oslobađaju čovjeka straha i svakog osjećaja posramljenosti. Pred Bogom se čovjek ne mora pretvarati ni opravdavati se, ni glumiti. Dok mu gledaš u lice, možeš biti onakav kakav jesi, možeš biti svoj, jer samo gledanje snažno će te uvjeriti, iz minute u minutu, da te upravo takvim Bog želi vidjeti: ne da glumiš nekog drugog, nego da budeš svoj. Ipak, nema ničeg sramnijeg od mojih grijeha i ničeg što bi budilo takav strah od njega nego što su moji grijesi. A ipak, samo nas on oslobađa, ne samo od grijeha nego i od krivnje, srama i straha. Nitko drugi me neće osloboditi grijeha, nitko mi neće udijeliti oprost, nitko mi neće dopustiti da se iznova sa sigurnošću zagledam u njega i da u sebi podržavam uvjerenje u njegovu ljubav. Nitko drugi nas ne oslobađa od svega toga osim onoga zbog kojeg se tako i osjećamo!

Božji je oprost čudesno iskustvo

Svaki put kad odlazim s ispovijedi, kad sam već odriješen, nestaje moj osjećaj srama, a lišen sam i tereta straha. Božji je oprost čudesno iskustvo. Kad više nemamo razloga sramiti se ni strepiti pred Bogom, tad nas cijeli svijet može pokušati posramiti i prestrašiti: uz Boga postajemo neustrašivi i sigurni u sebe, unatoč osudama, tuđim mišljenjima, ismijavanju i kritici. Osjećaji posramljenosti i straha od Boga jedini su osjećaji srama i straha kojih se moramo pribojavati.

 

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

 

Iz knjige „Valovi milosti“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh