Duhovnost

PHIL BOSMANS

Božje obećanje za svaku situaciju Bog ti poručuje: „Tu sam u tami tvoje prošlosti i u nesigurnosti tvoje budućnosti!”

Božje obećanje za svaku situaciju

Foto: Shutterstock

 

U tamu tvoje prošlosti, i u nesigurnost tvoje budućnosti, u blagoslov tvoga pomaganja, i u jad tvoje nemoći polažem svoje obećanje: „Tu sam”.

U igru tvojih osjećaja i u ozbiljnost tvojih misli, u bogatstvo tvoje šutnje i u siromaštvo tvoga govora polažem svoje obećanje: „Tu sam”.

U mnoštvo tvojih zadataka i u prazninu tvoje zaposlenosti, u svu silu tvojih sposobnosti i u granice tvoje nadarenosti polažem svoje obećanje: „Tu sam”.

U uspjeh tvojih razgovora i u dosadu tvojih molitava, u radost tvoga uspjeha i u bol tvoga zatajenja polažem svoje obećanje: „Tu sam”.

U uskoću tvoje svakodnevice i u prostranstva tvojih snova, u nepouzdanost tvoga razuma i u snagu tvoga srca polažem svoje obećanje: „Tu sam”.

Phil Bosmans

O knjizi “U Tvojoj prisutnosti”

Misli za svaki dan u godini

Ova knjiga neće nikoga ostaviti ravnodušnim. U kratkom je vremenu postala svjetski hit, a samo u Poljskoj je do sada prodano 80 000 komada. Za knjigu kršćanskoga sadržaja to je nevjerojatna brojka.

Koje su teme knjige? Knjiga se ne bavi temama o kojima ima dovoljno drugih kršćanskih knjiga – ne govori o molitvi, pobožnostima, sakramentima, žrtvama, spasenju, otkupljenju…

Uživaj mir u Njegovoj prisutnosti

Kršćani danas rijetko znaju uživati u novome životu, darovanom po krštenju. Od nekršćana se razlikujemo i po tome što u nama po svome Duhu prebiva Bog. Dakle, mi kršćani – za razliku od svih ostalih ljudi – možemo uživati posebnu Božju prisutnost, kao što jedino zdravi mogu uživati zdravlje, jedino slobodni slobodu… No, svi znamo da su uživati nešto i uživati u tome dva potpuno različita pojma. Možemo imati najbolji i najpravedniji politički sustav i najbolje vremenske uvjete, a da ipak u njima ne uživamo; možemo biti potpuno zdravi, a da u zdravlju ne uživamo. Možemo imati ljubav Božju razlivenu u srcu, a da u njoj ni najmanje ne uživamo. Ova knjiga nas uvodi u svjesno uživanje Božje prisutnosti.

 

 

Više o knjizi „U Tvojoj prisutnostiautorice Sarah Young možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 117 umjesto 130 kuna možete nabaviti u našem web-shopu, ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte za naše nove naslove, pogodnosti i popuste!

Kako biste newsletter primali e-mailom – prijavite se ovdje. Za primanje newslettera na WhatsAppu prijavite se ovdje.

Najčitanije

Na vrh