Evangelizacija

IZ BOLIVIJE

Bože, hvala Ti! Dojmljivi prizor hrvatskog misionara i malog ‘fratrića’ Prizor je ovo koji nam je na poticaj na više razina. Da se molimo za naše svećenike, pogotovo svećenike u misijama, da se što više molimo za duhovna zvanja kako bi se Bog očitovao i pozvao mlade u svoju službu

Foto: Ivica Vrbić

Foto: Ivica Vrbić

 

Na svojim je društvenim mrežama hrvatski svećenik i misionar u Boliviji Ivica Vrbić podijelio dojmljivu fotografiju.

Prizor koji nam je na poticaj na više razina. Da se molimo za naše svećenike, pogotovo svećenike u misijama, da se što više molimo za duhovna zvanja kako bi se Bog očitovao i pozvao mlade u svoju službu. Ali i kao podsjetnik i poticaj svima nama da se trudimo biti svetima i svoj život koristimo za dobro i služenje Bogu.

Objavu hrvatskog misionara Ivice Vrbića, uz dozvolu, prenosimo u cijelosti:

„Neki dan u našoj misiji pred blagdan Svih Svetih dio mladih interpretirali su likove svetaca, te na taj način evangelizirali i one koji inače ne idu na svetu misu, predstavljajući živote svetaca osobama na mjesnom glavnom trgu.

Taj dan došao je u fratrića (sv. Franju) obučen Kaleb, sin naših vrijednih suradnika. Ovaj inače vrlo živ dječak, toga je dana bio izrazito ponosan na svoje odijelo i pitao je roditelje je li on sad mora biti kod oltara.

Makar smo ga zvali da bude s ministrantima, ali njegov živahni duh to nije izdržao, pa je više okolo šetao pokazujući svoje odijelo nego što bi mogao biti miran na jednom mjestu. Molimo Gospodina da u Kalebovom srcu odgaja želju kako bi ga možda jednoga dana naslijedovao u Posvećenom životu!”, navodi.

Molitva pape Ivana Pavla II. za duhovna zvanja

Gospodine, ti si htio spasiti ljude i utemeljio si Crkvu kao zajedništvo braće, sjedinjene u tvojoj ljubavi. Prolazi i dalje među nama i pozivaj one koje si izabrao da budu glas tvoga Svetog Duha, kvasac pravednijeg i bratskijeg društva.

Daj nam, Oče nebeski, duhovne vođe tako potrebne našim zajednicama: prave svećenike Boga živoga da, prosvijetljeni tvojom Riječi, znaju govoriti o tebi i poučiti druge razgovoru s tobom.

Neka tvoja Crkva poraste cvatom posvećenih, koji će ti sve predati da bi ti mogao sve spasiti.

Neka naše zajednice slave s pjesmom i hvalama Euharistiju, kao hvalu tvojoj slavi i dobroti, i da bi znali ići putovima svijeta naviještajući radost i mir, dragocjene darove tvoga spasenja.

Svrni svoj pogled, Gospodine, na cijelo čovječanstvo i očituj svoje milosrđe muževima i ženama koji te u molitvi i čestitom životu traže a još te nisu sreli:otkrij im se kao put koji vodi Ocu,kao istina koja oslobađa, kao život bez kraja.

Daj nam, Gospodine, da živimo u tvojoj Crkvi u duhu vjernog služenja i potpunog darivanja, kako bi naše svjedočanstvo bilo uvjerljivo i plodno. Amen!

„Ostanite u meni i ja ću ostati u vama i tada se nećete spoticati u tami, već ću vam donijeti svijetlo!” – Ivan 15,4

Izvor: Ivica Vrbić, Facebook / preuzeto s dozvolom

Izvor molitve: Varaždinska biskupija

Za Book.hr priredila A. P.

Preporučujemo knjigu „Pozovi me“ autorice Helene Reberc. Knjiga donosi svjedočanstva onih koji su se susreli s ovim svećenikom koji je pomagao drugima, kao što je u knjizi navedeno – plodovi njegovih molitava ostali su vidljivi u mnogima.

Knjigu možete nabaviti putem webshopa naše biblioteke Figulus ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh