Duhovnost

USREĆITI BOGA

Bori se i opustoši ono što je opustošilo tebe Neće poraziti svoje demone onaj kojeg nije porazila ljubav, i to ljubav koja se pojavljuje u praznini. Sam s Bogom samim!

Bori se i kidaj ono što se borilo s tobom i kidalo tebe

Foto: Unsplash, Attentie Attentie

 

Nitko tko nije u stanju prebivati sa samim sobom nije zreo ni da bude s drugima, pa čak i ako je u stanju punu bola i patnje, u problemima s kojima se ne može nositi, u situaciji kad se nije samo izgubilo ono dobro što se imalo nego još k tomu stižu i optužbe za zlo, baš kao u Jobovoj situaciji, kojega optuživahu i ismijavahu njegova žena i prijatelji.

Neće poraziti svoje demone onaj kojeg nije porazila ljubav, i to ljubav koja se pojavljuje u praznini. Sam s Bogom samim!

Najveći neprijatelji naše sreće

Mi smo najveći neprijatelji naše sreće kad ju želimo imati, ali bez ikakvih prepreka. Neće poraziti svoje demone onaj kojeg nije porazila ljubav, i to ljubav koja se pojavljuje u praznini. Sam s Bogom samim! Božja je ljubav velika snaga, jača negoli sama njezina zamisao, jer njezino djelovanje prerasta naš um, kao što i kosa izrasta iz glave.

U samoći se pojavljuju zvjerske misli. Jedina stvar koja djeluje jest njihovo razotkrivanje, da bismo nakon toga mogli u njihovoj strvini pronaći sladak okus molitve

Okus molitve

Samson je raskidao lava koji ga je napao zahvaljujući snazi koja se krila u njegovoj kosi. Nakon nekog vremena išao je istim putem i vidio je strvinu lava, iznad koje su kružile pčele. U unutrašnjosti strvine, u unutrašnjosti raspadajućeg tijela lava, našao je sladak med, kao što se ponekad nalazi sreća u nesreći. Okus molitve najbolje poznaju oni koji su raskidali svoje kušnje kao Samson lava, koji su napravili od njih raspadajuću strvinu. Samsonu nitko nije pohitao u pomoć, nije mogao pobjeći, morao je ili pobijediti zvijer ili biti pobijeđen. Bijaše sam na svojem putu – baš kao što se svatko sam mora boriti s vlastitim kušnjama, ali snagom Kristovom. U samoći se pojavljuju zvjerske misli. Jedina stvar koja djeluje jest njihovo razotkrivanje, da bismo nakon toga mogli u njihovoj strvini pronaći sladak okus molitve. Bori se i kidaj ono što se borilo s tobom i kidalo tebe. Opustoši ono što je opustošilo tebe.

Iz knjige „Usrećiti Boga“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh