Preporučamo

„BOOK” BROJ 111.

„Book” za ožujak na svim kioscima! I ovaj broj obiluje sadržajem koji će podignuti, utješiti, ohrabriti...

„Book” za ožujak na svim kioscima!

Izašao je 111. broj mjesečnika „Book”, za ožujak 2019.!

Što se nalazi u 111. broju

Zašto novac, iako važan, nije najvažniji – objašnjava p. Augustyn Pelanowski. „Samo su kukavice papučari“ tvrdi dr. Eggerichs. Dr. Verica Jačmenica-Jazbec promišlja o tome kako je moguće da većina muškaraca ne zna na koji način pored njih žive i njihove žene?!

Saznajemo odgovor na često pitanje: „Ako postoji Bog, zašto postoji zlo?“

  1. Marko opisuje sliku po kojoj je Bog učinio posebno djelo u njemu osobno…!

„Zašto nakon egzorcizama dolazi do ponovnih padova?“ – odgovara talijanski egzorcist.

Ako ne želimo ‘promašiti’ korizmu, i život – dobro će nam doći uputa sv. Leona Velikog. Čitamo i tekst fra Petra Ljubičića o maloj Antonietti koja je trpjela za obraćenje tvrdokornih grješnika.

»Zbog dva sata tjedno u „Školi molitve“« – svjedočanstvo je polaznice „Škole molitve“ a „Hoće li nam život biti muka ili ljubav – odlučujemo sami“ – razmatranje je voditelja „Škole molitve“ Marija Halužana, u kojem razmatra biblijski tekst o Kajinu i Abelu i otkriva koje poruke on sadrži za nas danas!

Naš vrijedan Nediljko Jelčić je i za ovaj broj pripremio komentare nedjeljnih misnih čitanja!

Tu su zatim zanimljive i životne kolumne naših suradnika: učitelja Ivana Smoljića, Vedrane Čolić, Anike Sačić… Humor i vicevi…

Iz uvodnika: Ovo su česti razlozi teških bolesti

»Mnogi vjernici danas smatraju da bolest treba prihvatiti kao Božju volju na način da se prepustimo u liječničke ruke i tako prepustimo Bogu da on odluči hoćemo li ozdraviti ili ne.

Ovdje želim ponoviti da su česti razlozi teških bolesti neopraštanje, mržnja, ogorčenost, samosažaljenje te osjećaji krivnje, odbačenosti i neželjenosti. Kako će bolesnik ozdraviti ako se ne izmiri s Bogom, ako mu ne pomognemo da oprosti onima koji su ga povrijedili, ako mu Gospodin po molitvi vjere ne iscijeli rane srca? Zar zaista mislimo da bi se time trebala baviti medicina?! Mnogi su bolesnici umrli ne zato što je Bog tako htio, već zato što mi, Crkva, nismo učinili svoj dio.

Pišem ovo prvenstveno radi samih bolesnika. Ispitajte svoju savjest i vidite imate li neki od navedenih uzroka bolesti; pokušajte sami zaključiti treba li vam skrušena ispovijed i treba li vam molitva koja će vam pomoći da vam zacijele duševne rane. (…)«

 

Želimo Vam blagoslovljeno čitanje „Booka” i plodnu korizmu!

Svoj primjerak Booka nabavite na kioscima Tiska ili se možete pretplatiti, čime godišnje štedite 60 kuna (ovdje). Jedan od prethodnih brojeva možete prelistati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh