Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Bog te želio od vječnosti. Ti si čin ljubavi Trojstva Nemoj nikada reći svom djetetu: „Slučajno si rođen/a“. Učiniš li to, stavit ćeš težak križ na leđa svog djeteta, a riskiraš i da te dijete mrzi čitav svoj život

Foto: Innalex, Unsplash

Foto: Innalex, Unsplash

(Mt 1,18-24)

Isus se nije slučajno rodio. Njegovo utjelovljenje u Marijinom djevičanskom krilu po djelovanju Duha bio je vječni plan Presvetog Trojstva za spas čovječanstva, nakon istočnog grijeha. Ti nisi rođen/a slučajno, čak i ako su ti tvoja majka ili tvoj otac nerazumno rekli da si slučajno došao/došla na svijet. Bog te želio od vječnosti. Ti si čin ljubavi Trojstva koji se utjelovio u tjelesnom sjedinjenju jednog muškarca i jedne žene.

Stoga daleko od tebe da budeš depresivan ako ti je jedan od tvojih roditelja rekao da si „dijete slučaja“ ili „ničije dijete“, kako se nekoć govorilo. Ti si stvorenje i posvojeno dijete Oca nebeskog. Dok je moja majka umirala zbog spontanog pobačaja i anđeli su bili spremni da je odnesu u Raj, Isus im je rekao: „Ostavite je još na ovom svijetu jer je majka svećenika“. Ja sam rođen dvije godine kasnije. Zato sam se uvijek osjećao ljubljen i blagoslovljen od Boga. I nikad nisam imao kompleks manje vrijednosti. Nemoj nikada reći svom djetetu: „Slučajno si rođen/a“. Učiniš li to, stavit ćeš težak križ na leđa svog djeteta, a riskiraš i da te dijete mrzi čitav svoj život.

Ako si danas trudna, prihvati svoje dijete radosno i s ljubavlju. U tvojoj utrobi tvoje se dijete već prilagođava tvojim raspoloženjima i osjećajima. Živi svoju trudnoću u zahvaljivanju Ocu nebeskom i počni govoriti svom sinu ili kćeri: „Volim te!“. Amen. Aleluja.

S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskih zvanja

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh