Duhovnost

IZNAD TEBE ZORA SVIĆE

Bog nas neizmjerno ljubi i želi da spoznamo tu milosrdnu ljubav Moramo shvatiti da naš Nebeski Otac ima zbog nas slomljeno srce i dok god smo živi, čini u potpunosti sve da izađemo iz zatvora naše bijedne grešnosti

Foto: Pexels, Pixabay

 

Crkva, kao mudra i pažljiva majka, nikada nije nikoga osudila kao osobu, ali itekako smije i može osuditi djela koja izviru iz grešnih stavova i običaja

Grijeh je nasilje nad cijelim bićem

Opisujući bît grijeha, možemo reći da je grijeh nasilje nad čitavim bićem, koje se širi na bližnje, na cijelo društvo, čak i na prirodu. Grešnik treba pomoć, a ne osudu. Crkva, kao mudra i pažljiva majka, nikada nije nikoga osudila kao osobu, ali itekako smije i može osuditi djela koja izviru iz grešnih stavova i običaja.

Grijeh je slijepa ulica, zagušljiva magla, jedna neprestana samoća u čovjekovoj nutrini i uzaludno traženje lažnih zadovoljstava. Alkohol, blud, kocka i droga, osveta, uživanje, magija, karijerizam ne mogu dati život, oduzimaju ga.

Naš život ne određuje nova pjesma Enriquea Iglesiasa, dvotjedni ljetni odmor na plaži pod palmom, povišica plaće ili fengšui – uređenje prostora – ili sezonska nam draga sniženja u »Zari«. Mora postojati nešto više

Potraga za smislim života

Čovjek je pozvan tražiti smisao života koji je nemoguće naći u grijehu. Smisao života nisu povremeni osjećaji sreće ili poneki uzleti euforije i entuzijazma. Naš život ne određuje nova pjesma Enriquea Iglesiasa, dvotjedni ljetni odmor na plaži pod palmom, povišica plaće ili fengšui – uređenje prostora – ili sezonska nam draga sniženja u »Zari«. Mora postojati nešto više, nešto bolje! Mora!!! Đavao nas želi prisiliti da sve gledamo kroz prizmu tijela, da sve mjerimo vagom svijeta. Grijeh nije uživanje!

Duh Sveti nam jamči, bez sjene sumnje, da je svaki čovjek grešan i da svakoga čovjeka Bog neizmjerno ljubi i želi da po obraćenju spozna tu njegovu milosrdnu ljubav

Postoje laži i istina

Govorim sve to jer ništa nije toliko bitno koliko nužnost da se obratimo, da što bolje upoznamo i još više se zaljubimo u Isusa Nazarećanina, Spasitelja i Gospodina. Život u milosti, u borbi s grijehom, ono je što Isus traži od učenika: »Nosi svoj križ…« Čak sam osobno protiv govora o »pozitivnoj i negativnoj energiji, djelovanju, razmišljanju«, jer to je tipičan govor New Agea: postoji istina i laž, postoji dobro i postoji zlo te postoji Crkva koja je Kristovo tijelo i ima ovlaštenje za prosuđivanje toga dobra i zla.

10 Božjih zapovijedi

Dakle granice su postavljene u deset Božjih zapovijedi, općenito u Bibliji te u Katekizmu Katoličke Crkve i svim ostalim dokumentima učiteljstva, po kojem čovječanstvu vrlo jasno i precizno govori Duh Sveti. On nam jamči, bez sjene sumnje, da je svaki čovjek grešan i da svakoga čovjeka Bog neizmjerno ljubi i želi da po obraćenju spozna tu njegovu milosrdnu ljubav.

Moramo shvatiti da naš Nebeski Otac ima zbog nas slomljeno srce i dok god smo živi, čini u potpunosti sve da izađemo iz zatvora naše bijedne grešnosti

naš Nebeski Otac ima zbog nas slomljeno srce

Kada neki roditelji imaju dijete koje se je, npr., odalo ovisnostima, još više ga vole, trudeći se na sve moguće načine da ga izvedu iz pakla, koji je još donedavno izgledao kao raj. Moramo shvatiti da naš Nebeski Otac ima zbog nas slomljeno srce i dok god smo živi, čini u potpunosti sve da izađemo iz zatvora naše bijedne grešnosti. Pri konkretnim osobama ili situacijama trebamo se uvijek pitati: što bi na našemu mjestu rekao ili učinio Isus? To je put milosrđa. Gospodin nam je najstrože zabranio da ikoga, kao osobu, sudimo, dajući nam do znanja da svi imamo »putra na glavi«, ali nam je također najjasnije objasnio da trebamo ljubiti jedni druge, u dimenziji križa, jer ljubav je i trpljenje.

Iznad Tebe zora sviće (Spasi dušu svoju, dok još možeš)

Ulomak iz knjige „Iznad tebe zora sviće“ autora p. Marka Glogovića. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine’.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh