Duhovnost

BEZGREŠNO ZAČEĆE

Bog nam je dao Mariju kako bismo što lakše došli k njemu Evo što slavimo danas, na blagdan Bezgrešnog začeća Marijina!

Foto: Jean-Baptiste D, Unsplash

Foto: Jean-Baptiste D, Unsplash

 

Bog je bio s Marijom usko povezan od trenutka njezina bezgrešnog začeća

Crkvena dogma govori nam o tome kako je Marija bila ispunjena Duhom Svetim od svojeg Bezgrešnog začeća. Bog je bio s Marijom usko povezan od trenutka njezina začeća. Ta povezanost nikad nije bila prekinuta, nego se samo sve više usavršavala.

Bog nam je dao Mariju kako bismo što lakše došli k njemu!

Za Mariju tako možemo reći kako je ona potpuno u Bogu i kako je Bog u njoj. Dolazeći joj u svojim molitvama, u njoj i s njom susrećemo i svoga Boga te se čitav taj susret zapravo i odvija u Bogu. Bog nam je dao Mariju kako bismo što lakše došli k njemu!

Dolazeći Mariji, u stvari dolazimo Bogu…

Ako smo svjesni što Pavao kaže time da ne živi više on, već da živi u njemu Bog, koliko je to kao stvarnost još prisutnije u Marije! Dolazeći Mariji, u stvari dolazimo Bogu kojemu je ona otvorila prostor da živi u njoj! Kad širom otvorimo vrata Bogu da živi u nama, tada i svi koji će po nama biti blagoslovljeni po ma kojem načinu očitovanja Božje prisutnosti u nama, ne dolaze zapravo k nama, nego Bogu koji živi u nama.

Krunica - Recenzija knjige

Iz knjige„Krunica – kako djelotvorno moliti krunicu” autora Josipa Lončara.   Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Preporučujemo knjigu Škole molitve 2 autora Josipa Lončara iz serijala Škola molitve donosi razmatranja krunice – upuštanje u Majčinu ljubav i Božju prisutnost. Možete je nabaviti ovdje, a ovdje pogledajte druge naslove autore.

Za Book.hr priredila M. V., odabrala A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh