Razno

BIZARNA VJENČANJA // Najružnija crkva na svijetu Crkva na Tajvanu inspirirana Pepeljuginom cipelom nastoji privući mladence

Katolička Crkva je uvelike doprinijela razvoju južnoafričke zemlje tijekom proteklih 125 godina

„Trebamo biti duboko zahvalni misionarima, muškarcima i ženama različitih redovničkih i svjetovnih zajednica, koji su, ne štedeći se, posvetili svoj život zadaći prenošenja baklje kršćanske vjere“, istaknuo je nadbiskup Telesphore-George Mpundu, predsjednik Zambijske konferencije katoličkih biskupa, u prigodi proslave 125. obljetnice dolaska Crkve u Zambiju.

„Mi, blaženi baštinici te predivne pustolovine, u ovoj svečanoj prigodi radošću plaćamo svoj dug zahvalnosti Bogu“, rekao je nadbiskup zahvaljujući i lokalnim vjernicima koji su pomogli prvim misionarima širiti vjeru, kao i prevoditeljima, katehistima i nastavnicima koje su obrazovali.

Prinos Katoličke Crkve razvoju zemlje u 125 godina

„I država je izrazila priznanje prinosu koji je Katolička Crkva dala razvoju zemlje u tih 125 godina. Katolička Crkva je stalno bila snažan i pouzdan partner vlasti, i to ne samo u pružanju društvenih usluga, nego i u potpori cjelovitoga razvoja“, napomenuo je dopredsjednik Zambije, Inonge Wimna, posebno ističući zauzimanje Crkve u brisanju vanjskoga duga te zemlje. Dopredsjednik je, osim toga, kako izvještava agencija Fides, zahvalio katoličkim obrazovnim i zdravstvenim ustanovama koje su upotpunile one državne, te posebno za skrb i pozornost kojima Crkva pomaže osobama koje trpe i onima najsiromašnijima, ne isključujući nikoga.

Autor: Daniel Esparza (Aleteia.org)

Prijevod: Josip Sinjeri (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh