Aktualnosti

MEĐUNARODNO UDRUŽENJE EGZORCISTA

BIBLIOTEKA FIGULUS PREDSTAVLJA: Smjernice za službu egzorcizma Otac Francesco Bamonte, predsjednik Međunarodnog udruženja egzorcista, ističe kako su ove smjernice nastale nakon godina osluškivanja poteškoća, zahtjeva i izazova s kojima se egzorcisti susreću u svojoj službi

Foto: Figulus

Foto: Figulus

 

Biblioteka Figulus predstavlja novitet u svojoj ponudi – Smjernice za službu egzorcizma. Napisane u svjetlu važećeg Obrednika prvotno su predstavljene članovima Međunarodnog udruženja egzorcista 2019. godine. Otac Francesco Bamonte, predsjednik Međunarodnog udruženja egzorcista, ističe kako su ove smjernice nastale nakon godina osluškivanja poteškoća, zahtjeva i izazova s kojima se egzorcisti susreću u svojoj službi.

Ovo djelo, prije svega svećenicima u službi egzorcizma, donosi okvire za obavljanje njihove službe. Smjernice egzorciste upoznaju s crkvenim normama za ispunjavanje te službe i pravilima crkvenih vlasti. Egzorcisti kao predstavnici Crkve i Krista svoju službu moraju obnašati na liturgijski i sakramentalno ispravan način.

Tko može postati ezgorcist

Osim osiguranja izvođenja službe egzorcizma na dostojanstven i sukladan način, Smjernice za službu egzorcizma pomoći će u odabiru sudionika u službi. Napisane su tako da doprinesu početnoj formaciji kandidata za službu egzorcista, a daju i precizne upute o zahtjevima koje moraju ispunjavati oni koji se nude kao pomoć svećenicima egzorcistima. Svećenicima koji obnašaju druge službe ove smjernice pomoći će razlučiti kad je vjernicima potrebna služba egzorcista.

Pastoralna služba u zajednicama

Smjernice za službu egzorcizma pružaju svećenicima egzorcistima osnovne smjernice za obavljanje njihove službe. Iako nisu službeni dokument Crkvenog učiteljstva, tekst je pregledan i usklađen s mjerodavnim uredbama Svete Stolice. Odluka da se knjiga učini dostupnom svima otvara mogućnost za razjašnjenje pitanja djelovanja zloduha i oslobađanja od njih, kako bi se izbjegle opasne zablude i iluzije. Djelo se preporučuje i svećenicima koji obavljaju pastoralnu službu u zajednicama.

Za Book.hr priredila A. P.

Knjiga „Smjernice za službu egzorcizma Međunarodnog udruženja egzorcista u ponudi je u Biblioteci Figulus. Ovo djelo, prije svega svećenicima u službi egzorcizma, donosi okvire za obavljanje njihove službe. Smjernice egzorciste upoznaju s crkvenim normama za ispunjavanje te službe i s pravilima crkvenih vlasti. Knjigu možete nabaviti u web-shopu naše Biblioteke Figulus.

 

Osnovne informacije

Naslov: Smjernice za službu egzorcizma
Autor:
Međunarodno udruženje egzorcista
Nakladnik: Figulus
Godina izdanja: 2024.
Jezik: hrvatski
Broj stranica: 285
Uvez: tvrdi
Veličina knjige: 23 × 15.5 cm

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh