Osobni razvoj

TOMISLAV IVANČIĆ

Bezuvjetna ljubav omogućuje čovjeku da se vrati i započne nov život Oprosti sinu ili kćeri, ma kakvi bili, kamo god otišli, što god zla načinili

Foto: Prostock-studio, Shutterstock

Foto: Prostock-studio, Shutterstock

 

Samo bezuvjetna ljubav omogućuje čovjeku da se vrati i započne nov život. Bezuvjetna ljubav je svjetlo koje rasvijetli tamu i najvećeg zločinca, te ga vrati na pravi put. Ljubav ne pita za interese, ona ne kaže: „Ja sam se za tebe mučio, rodio te, skupljao sve, krvave žuljeve imam zbog tebe, a ti si ovakav.”

Ljubav je kad je otac sretan što je smio raditi za svoje dijete, kad je majka presretna što je noćima bdjela uz svoje dijete. Tu se sin može vratiti, jer se od njega ne traži da plati ljubav svojim roditeljima, da bude dobar zato što su se roditelji za njega mučili. Oprosti sinu ili kćeri, ma kakvi bili, kamo god otišli, što god zla načinili.

Nakon puberteta nastaje vrijeme u kojem roditelji svojim odgojem više ništa ne mogu učiniti djeci, nego im biti prijatelji, ljubiti ih i biti pred Bogom u molitvi za svoju djecu. To je novo razdoblje odgoja, ljubavi, odnosa roditelja i djece. Puno važnije nego li dotadašnja tjelesna njega ili odgoj u kojem su roditelji vladali. Ljubavlju se ne vlada, nego se djetetu daje sloboda.

(Ako oprostiš)

Izvor: Tomislav Ivančić, Facebook

iz knjige „Ako oprostiš”

Za Book.hr priredila A. P.

Druge naslove prof.dr. Tomislava ivančića potražite na webshopu naše Biblioteke Figulus ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh