Duhovnost

JOSIP LONČAR

AUDIO Meditacija za vlastito ozdravljenje U molitvi trebamo tražiti svoje zdravlje i u molitvi tj. za vrijeme molitve trebamo ga i primati. Meditacija je molitva u kojoj tražimo i za vrijeme koje primamo

Foto: Unsplash, Jeremy Yap 

 

Kad molimo, nalazimo se u Božjoj prisutnosti, nalazimo se pred Bogom koji nas može i hoće ozdraviti bez obzira koliko teška bila naša bolest. Jedini je uvjet vjera srca u njegovu dobrotu i svemogućnost. U Božjoj prisutnosti možemo srcem povjerovati i možemo primiti ono što nam Bog želi dati.

U meditativnoj molitvi ozdravljenje odmah započinje i traje, onoliko koliko nam je potrebno da se Bogu potpuno predamo

Mnogi mole no ne daju prostor Bogu, tj. ne daju mu vrijeme u kojem će primati ono što traže. Ozdravljenje je najčešće proces koji se događa kroz određeno kraće ili dulje vrijeme molitve. U meditativnoj molitvi ozdravljenje odmah započinje i traje, onoliko koliko nam je potrebno da se Bogu potpuno predamo.
Zato molitva ima svoje vrijeme u kojem tražimo i vrijeme u kojem puštamo Božjoj milosti da liječi čitavu našu osobnost: duh, dušu i tijelo.

Važno je da za meditaciju odvojimo vrijeme kad smo što svježiji i odmorniji

Ako želimo primiti ono što tražimo, potpuno se usredotočimo na riječi molitve. U pauzama pustimo da se riječi molitve razliju u naše dubine i da čine ono za što su poslane. Ako se osjećamo potaknuti, iskoristimo pauze da nadopunimo molitvu svojim riječima ili pokušajmo u mašti zamisliti ono što molimo.
Važno je da za meditaciju odvojimo vrijeme kad smo što svježiji i odmorniji. Sami osjetimo koliko puta ćemo meditaciju slušati. Meditacija ne završava zadnjim riječima, već sami odlučujemo koliko ćemo dugo ostati u primanju zdravlja. Meditacija će nam biti i odličan temelj za sve ostale molitve, poput krunice ili raznih litanija. Bit će i odličan temelj za prikazanje svete mise na nakanu vlastitog ozdravljenja.

Ne zaboravimo da nam je Isus obećao da će nam dati sve što god ćemo ga vjerom srca tražiti

Želim svakom bolesniku obilje Božjeg milosrđa, želim svakome da otvori svoje srce za vjeru kako bi mogao primiti svoje čudo ozdravljenja. Ne zaboravimo da nam je Isus obećao da će nam dati sve što god ćemo ga vjerom srca tražiti.

Sporija verzija:

Josip Lončar, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh